havadurum

Ural, "Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır"

716
CHP İl Başkanlığı Nisan 2022-Haziran 2022 İl Yönetim Faaliyet Raporunu hazırladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Metin Ümit Ural, "Bugün AKP parçalandı, bir sürü insan ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Demokrasiye gönül veren insanlar, mücadele ederken yorulurlar. Bizler de zaman zaman yorulacağız ama demokrasinin geleceğine olan inançla çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
"CHP iktidara gidiyor"
Başkan Ural, "Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gidiyor. Cumhuriyet Halk Partisi iktidara hazır. Türkiye Kutuplaştırılmış durumda. Türkiye`yi böldüler. Cumhur İttifakı dediler, o ittifakla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Parayı sevenlere tapan bir grup var. Cumhuriyet Halk Partisi çok ciddi emek harcadı. Neden diyoruz ki iktidara hazırız, kadrolarımız hazır. Bu ülkede 20 yıldır eziyet çeken çok insan var" sözlerine yer verdi.
"Yerelde yaptıklarımız, genelde yapacaklarımızın teminatıdır"
CHP`nin iktidara hazır olduğunu vurgulayan Başkan Ural sözlerine şu şekilde devam etti, "Partimiz iktidara hazır. Yerel yönetimlerdeki başarımızı herkes gördü. Kadro dürüst insan işidir. Akılcı iştir. Siz ortaklaşma ve dayanışmaya önem veriyorsanız, artık Türkiye`de başarılı çok insan var. Bugün İstanbul`da yaşadıklarımız, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi`nde yaşanan başarıları ben çok net görüyorum. O üst seviyedeki kadroların nasıl başarılara imza attıklarını görüyorum. Marmara yerel yönetimlerinin birbirleri ile dayanışmasını da görüyoruz. Genç, dinamik kadrolar var. Başaracağımıza inanıyorum. Yerelde yaptıklarımız, genelde yapacaklarımızın teminatıdır."
 
"Bugün AKP parçalandı, bir sürü insan ortaya çıktı"
Ural, demokrasiye gönül verdiklerini belirterek, "Biz örgüt olarak kol kola çalışıyoruz. Her siyasi partide zaman zaman ayrışmalar, yan yana gelmeler, bütünleşmeler olacaktır. Bugün AKP parçalandı, bir sürü insan ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir çınardır. Cumhuriyet Halk Partisi zaman zaman içinde konuşur, tartışır. Bunlar aslında demokrasinin gereklilikleridir. Tabi ki özellikle seçim döneminde ufak tefek kırgınlıklar olsa da, Atatürk`ün kurduğu parti olarak biz asla bölünmeyiz. Sadece, zaman zaman tartışırız. Bir dönem araya kırgınlık girmiştir. Şimdi tekrar birlikte görüş belirtiyorlarsa, bu güzelliktir. Parçalanmışlık yoktur. Biz ayrı dalan değiliz, yan yanayız. Herkes herkesle bir arada. Demokrasiye gönül veren insanlar, mücadele ederken yorulurlar. Bizler de zaman zaman yorulacağız ama demokrasinin geleceğine olan inançla çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş