Ural "Adaylığım, Karanlığın aydınlığa çıkartılması mücadelesidir.."

1475

 Erken seçim tarihinin yaklaşması ile Milletvekili aday adaylığı açıklamaları da hız kazandı. CHP’nin ilk Milletvekili aday adaylığı açıklaması eski Milletvekili adayı Metin Ümit Ural’dan geldi. Özellikle çevre ve tarım mücadelesi ile birçok STK ve Dernek içerisinde verdiği mücadele ile tanınan İşadamı Ural’ın aday adaylığı açıklamasına CHP’nin üst kadroları dahil olmak üzere çok sayıda partili katıldı. Ural’ın CHP İl Binası toplantı salonunda yaptığı aday adaylığı açıklamasına CHP YDK üyesi Serdar Soydan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, İl Başkanı İsmet Güneşhan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP İl Genel Meclisi üyesi Hicri Nalbant ile CHP İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile çevre dernek ve STK’larından çok sayıda katılım oldu.  ‘Hak, hukuk, adalet, özgürlükler ve demokrasi’ mücadelesinde, karanlıkları aydınlığa çıkartmak için Milletvekili aday adaylığını açıkladığını belirten Ural; “Yenice ilçesi başta olmak üzere, kırsalda yapacağımız yoğun ve etkin çalışmalarla arttıracağımız oylarla, Çanakkale`mizde 1’inci Parti olacağız ve 3 Milletvekili ile ilimizi parlamentoda temsil edeceğiz, buna inancım tamdır” dedi.   Milletvekili seçmesi halinde en zor koşullarda partilileri ile omuz omuza mücadele edeceğini belirten Ural, gelinen son noktada Laik Cumhuriyet`e ve Devrimlerine sahip çıkmaktan başka bir çarelerinin olmadığının altını çizdi. Açıklamasında basın mensuplarının Yenice ilçesi ile ilgili sorularını yanıtlayan Ural; “Yenice’yi alan Türkiye’yi kazanır” diyorum dedi. Şu anda Yenice’nin toplam günlük süt üretiminin 220 ila 230 ton bölü gün olduğunu ifade eden Ural,  Süt Üreticileri Birliği’ne bağlı üyelerin sütünün satıldığı miktarın 40-50 ton civarında olduğunu belirterek;  “Seçimlerin sonrasındaki ilk fırsatta bunu 125 ila 150 ton süte çıkacağız.  İkinci etapta bu 200 tona çıkacak” dedi. Açıklamasına ilk olarak işçi sınıfının 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başlayan Ural; “İşçi Emek en yüce değerdir, bir toplumda emeğin karşılığı alınamıyor ve kısa, emek örgütlenmesi başarılı değilse o ülkede ‘Hak, Hukuk ve Adaletten’ söz edilemez. Yarın kutlayacağımız 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramımız hepimize kutlu olsun, hepinizi yarın yapılacak kutlamalara davet ediyorum” dedi.

 
“Milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda açıklıyorum”
Milletvekili aday adaylığını açıklayan Ural; “Siyaset uzun solukludur, bunu çok iyi biliyor ve bu yolda yılmadan mücadele ediyorum. Bundan 5 yıl önce Yenice`den yola çıkarak yaktığımız çoban ateşinin sizlerin desteğiyle büyüdüğünü söylemek isterim. Nitelikli, ilkeli, etik kurallarla yapılması gereken siyaset mücadelesinde, her türlü zorlukla sizlerin desteğiyle önce ön seçim aday adayı, sonrasında sıralamada gelinen önemli bir yer ve 1 Kasım genel seçimlerinde partimizi 3’üncü sıra Milletvekili adayı olarak temsil ettim. Uygun görülürse 24 Haziran`da da Laik Cumhuriyeti korumak, hak hukuk adalet, özgürlükler ve demokrasi mücadelesinde, karanlıkları aydınlığa çıkartmak için Milletvekili aday adaylığımı sizlerin huzurunda müsaadenizle açıklıyorum. Partimin emrindeyim Çanakkale`mizin Yenice ilçesi başta olmak üzere, kırsalda yapacağımız yoğun ve etkin çalışmalarla arttıracağımız oylarla, Çanakkale`mizde 1’inci Parti olacağız ve 3 Milletvekili ile ilimizi parlamentoda temsil edeceğiz, buna inancım tamdır” dedi.
  
“Her koşulda mücadele edeceğime söz veriyorum”
Milletvekili seçildiği takdirde partilileri ile omuz omuza çalışmayı sürdüreceğini ifade eden Ural; “Bu yol taşlı, bu yol meşakkatli ve bu yolda mücadele gerekiyor. Sizlerin desteğiyle Genel Merkezimizin onayıyla aday olduğum ve seçildiğim takdirde sizlere layık, Çanakkale Milletvekiliniz olarak yılmadan çalışacağıma ve sizlerle birlikte omuz omuza her koşulda mücadele edeceğime söz veriyorum. Cumhuriyetle birlikte ülkemizde başlatılan aydınlanma hareketi ve devrimler, öyle bir hale getirildi ki bugün son noktadayız. Burada bizlerinde gerekeni gerektiği gibi yapamadığımız da bir gerçek. Bu son nokta da, Laik Cumhuriyet`e ve devrimlerimize sahip çıkacak başka bir seçeneğimiz de yok. Mustafa Kemal`in bizlere ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek üzere emanet ettiği Laik Cumhuriyet`i korumak ve uygar ülkeler düzeyine çıkartmak en büyük hedefimdir” dedi. 
 
“Kazdağları mücadelesinde yarında ön saflarda yer alacağım”
Milletvekili seçilmesi halinde yapacaklarını sıralayan Ural; “Milletvekili seçilmem halinde, Sosyal Demokrasinin temel ilkesi olan, beraber üretmek ve eşit paylaşmak benim ana ilkem olacaktır. Köy Enstitüleri ile başlatılan eğitim üretim seferberliği anlayışı benim sahipleneceğim ve mücadelesini edeceğim anlayıştır. Üretenin ürettiğini kendisinin değerlendireceği ve emeğinin karşılığını alacağı örgütlenmelere kırsalda öncülük etmekteyim bunu sürdüreceğim ve buna sahip çıkacağım. Hayat felsefem ben değil biz anlayışıdır. Bu asla değişmeyecektir. Çevre ve doğa mücadelesinin içindeyim. Yaşanılabilir bir dünya ve Kazdağları mücadelesinde bugün olduğu gibi yarında ön saflarda yer alacağım.  Hak, Hukuk, Adalet ve Özgürlük mücadelesi içindeyim, bundan sonra da mücadelenin ön saflarında yer alacağım. Emek örgütleri, Sendikalar, Dernekler, STK`lar ile birlikte hareket etmeye ve hak mücadelesi vermeye söz veriyorum. Ülkemizin geleceği kadınlarımız ve gençlerimizin ellerinde yükselecektir buna yürekten inanıyorum. Mücadelelerinde kesinlikle her zaman yanlarında olacağım. Yenice`yi alan Çanakkale`yi, Çanakkale`yi alan Türkiye`yi kazanır diyorum ve tüm aday adayı arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi. 
 
“Muhtarlar ve Kooperatifler desteklerini açıkladılar”
Basın mensuplarının Yenice ile ilgili sorularını yanıtlayan Ural; “Bu yol uzun soluklu bir yoldur dedik. 5 yıllık süreçte aktif siyasette Yenice’den bir çıkışla başladık ve bir çoban ateşi yaktığımızı söyledik. Bu çoban ateşi orada yılarca kenarda kırsalda kalmış emeğinin karşılığını alamadığı için biat kültürü ile kendilerine sunulan küçük çıkar ilişkileri ile bir tarafa oy vererek, o tarafa destek veren bir hale gelmiş. İşte bizim projemiz o arkadaşlarımıza gerçekleri göstermek. Bizim projemiz karanlıklara itilmiş arkadaşlarımızı aydınlığa çıkartmaktır. Bununla ilgili tabii ki çalışmalar yapıyoruz. Her ilçemizde bir Muhtarlar Derneğimiz var. Her ilçemizde bir Süt Kooperatifimiz var. Muhtarlar Derneği yine çekingen ve tedirgin. Ancak yaptığımız görüşmelerde ve çalışmalarda Muhtarlar Derneği Başkanımız muhtarlarla görüşmelerde şu anda tamamen yanımızda olduklarını söylüyorlar ve bu konuda mücadele edeceklerini teyit ediyorlar. Süt Birlikleri olarak yine Yenice, kırsalda zor durumda olan bir ilçemiz. Yıllarca Çanakkale’de kurulmuş olan bir Süt Birliği sütünün kaymağını ve yağını yiyemeyecek halde çalışmaktadır. Biz, bu mücadeleleri veriyoruz ve kooperatiflerde oluşan Yenice Süt Birliği Başkanı da üyeleri de, yönetim kuruluda tamamen desteklerini vereceklerdir. Bunu ben söylemek istemiyorum ama onlar adına söyleyeceğim. Onların söylediği, ‘seçilebilir bir sırada siz bizim karşımıza geldiğinizde bizden ne isterseniz isteyin, tüm Yenice ilçesi halkı olarak bu mücadelenin içerisinde olacağız’ diyorlar. Bunun sözünü vermiş durumdalar” dedi.
  
“Süt üretimi 200 tona çıkacak”
Süt Üreticileri Birliği’nin üretimden aldıkları payı arttıracaklarını belirten Ural; “Şu anda Yenice’nin toplam günlük süt üretimi 220 ila 230 ton bölü gündür. Biz, 230 ton bölü gün süt üretiminin, şu anda bize gönül veren bizlerle birlikte olan Yenice Süt Birliği adı altında birleşimden sütünün satıldığı miktar, 40-50 ton civarındadır. Bu yüzde 25’in bile altında. Ancak yaptığımız çalışmalarda şunu çok iyi biliyoruz ki şu anda bizim iktidarımızda ve onların önünde koşacak bir kişinin olması halinde seçimlerin sonrasındaki ilk fırsatta yüz 125 ila 150 ton süte çıkacağız. İkinci etapta bu 200 tona çıkacak. Üretici arkadaşlarımızı ve köylü üreticimizi aydınlık yarınlara çıkartacağız. Bu görüşmelerin hepsini yaptık. Aday adaylığım bugüne ait değildir. Aday adaylığımın kendimle hiçbir ilgisi yoktur. Karanlıklardaki kimselerin aydınlığa çıkartılması mücadelesidir” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş