Ural; “Doğa katliamına seyirci kalmayalım...”

CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural, Çan ilçesine bağlı Dondurma Köyü’nde Koza Madenciliğin gerçekleştirdiği ÇED toplantısını değerlendirdi. Ural; “Bize düşen görev örgütlenip mücadeleye katılmaktır” dedi.

554
Dondurma Köyü’ndeki ÇED toplantısına katılarak köylülere destek veren CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural; “2015 Türkiye’sinde görünen manzara çevrenin talan edildiği, altın madencileri, HES ve termik santrallar ile doğanın katledildiği şeklindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda hepimize düşen görev, örgütlenmek, bir araya gelmek ve mücadeleye katılmaktır. Bu topraklar bizim unutmamak gerek” dedi.
 
 
“Köylüler madenciye geçit vermedi”
Köylülerin ÇED toplantısında madencilere tepki gösterdiğini ifade eden Ural; “Köylerine yapılmak istenen altın madenine karşı, ÇED toplantısında tencere, tava, teneke ve davulları ile direnen Çanakkale Çan ilçesine bağlı Dondurma köylüleri, maden şirketi ekibine toplantı salonunu dar etti. Köylünün tüm uyarılarına rağmen toplantıdan çıkmayan madenciler, yanan sobadan çıkan yoğun duman ve samanlara karşı koyamadı. Toplantıyı yaptırmayan yöre halkı, sonrasında kutlama yaptı” diye konuştu.
 
“Doğa katliamına seyirci kalmayalım”
Çevre mücadelesini kararlı bir şekilde sürdüren köylüleri kutladığını kaydeden CHP Çanakkale Milletvekili aday adayı Metin Ümit Ural; “Ellerinden tohumları, havası, suyu alınan köylü dostlarımız işbirlikçilerin maden şirketini köylerinden kovdu. Ben de kendilerine destek olmak için ÇED toplantısına katıldım. 2015 Türkiye’sinde görünen manzara çevrenin talan edildiği, HES ve termik santrallar ile doğanın katledildiği şeklindedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumda hepimize düşen görev, örgütlenmek, bir araya gelmek ve mücadeleye katılmaktır. Bu topraklar bizim unutmamak gerek” şeklinde konuştu.
Paylaş