havadurum

Üniversite öğrencilerinden terör protestosu

Çanakkale’de bir grup üniversite öğrencisi, Hakkari’de gerçekleşen hain terör saldırısını protesto etti.

603
 
 
Hakkari’nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısına tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan üniversite öğrencileri, daha sonra slogansız bir şekilde Mümtaz Pirinçciler Meydanına geldi. Üniversite öğrencileri, önce iskele meydanında bulunan çay bahçesi ve kafelerde oturan vatandaşlara yapacakları protesto hakkında bilgi verip Türk Bayrağı dağıttı. Daha sonra grup üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, toplu halde slogan atarak İstiklal Marşı`nı okudu.
 
GGT Akademik Danışmanı ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Hikmet Yurteri, yaptığı açıklamada, Çanakkale`de yaşayan duyarlı öğrenciler ve vatandaşlar olarak şehit olan 8 Mehmetçiği anmak için toplandıklarını söyledi. Terörün sona ermesini talep ettiklerini belirten Yurteri, şöyle konuştu: “Ne yazık ki yıllardır terör belası ile mücadele ediyoruz. Biz Çanakkale`de bundan 96 yıl önce şehit olan 253 bin askerimizin bulunduğu bu kutsal topraklardan, Kürt`ü ile Türk`ü ile Laz`ı ile Çerkez`i ile koyun koyuna yattığı yerden sesleniyoruz. Artık bu terör bitsin, terörün işbirlikçileri artık kendilerine çeki düzen versin. Sabrımız taşmak üzere. Artık bu savaşın bir an önce bitmesini istiyoruz. Sürecin bir an önce tamamlanmasını, yetkili siyasi organların da bu olaylara tepki vermesini talep ediyoruz.”
 
 
Tek başına terörü lanetledi
Cumhuriyet Meydanı`nda bulunan Atatürk Anıtı önüne gelen Mesut Çetin, üzerinde Türk Bayrağı bulunan tişört giyerek pankart açtı. ``Şehitler ölmez, vatan bölünmez`` şeklinde slogan atan Çetin, yaşanan terör saldırısının ardından böyle bir protesto yapmaya karar verdiğini söyledi. Terör örgütüne karşı yürütülen mücadelede bugün 8 Mehmetçiğin şehit olduğunu öğrendiğini ifade eden Çetin, ``Ben de bu olaya tepki olarak tek başıma protesto yapıyorum. Bu mücadelede kahraman Mehmetçiklerimiz şehit olmuştur. Bu durum benim içimde çok büyük bir yara olarak her zaman kalacaktır. Kahraman Mehmetçiklerimizi Çanakkale`den saygı, sevgi ve şükranla anıyorum`` dedi.
 
Üzerinde 57. Alay Anıtı`nın fotoğrafın yer aldığı pankart açan Çetin`in protestosu çevreden geçen vatandaşlarda alkışlanarak desteklendi.
 
Bu arada Lapseki ilçesinde de müftülük tarafından camilerden şehitler için sela verildi. İlçe Müftüsü Remzi Karadoğan yaptığı açıklamada, şehit olan 8 asker için vatandaşlardan kendilerine gelen talep üzerine ilçe merkezi ve beldelerde bulunan camilerden sela verildiğini söyledi.
Paylaş