havadurum

Üniversite Öğrencileri Suyu Bedava Kullanacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca üniversite öğrencilerinin su faturalarını karşılayacak.

2194

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşlara yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın teklifiyle, üniversite öğrencileri eğitim yılı boyunca suyu bedava kullanacak.

Su Faturaları Belediye Tarafından Ödenecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, eğitim hayatına devam eden üniversite öğrencilerine destek olmak amacıyla önemli bir karar aldı. Belediyeye bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (BASKİ) Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca üniversite öğrencilerinin su faturalarının belediye tarafından ödenmesi kararı çıktı. Böylece, daha önce kullandıkları suyun yüzde 50’sini ödeyen öğrenciler, eğitim yılı boyunca suyu bedava kullanma imkanına kavuştu.

Suya Yüzde 15 İndirim Yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yücel Yılmaz, suya yüzde 15 indirim yaptıklarını açıkladı. Yılmaz, ayrıca sosyal yardımlaşmadan destek alan vatandaşların, engelli, gazi ve şehit ailelerinin su borçlarını da kapattıklarını belirtti. Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak depremzedelerin 1. kademe su faturalarını 31 Aralık 2024’e kadar ödemeye devam edeceklerini de sözlerine ekledi.(Damla Yeltekin)

Paylaş