Üniversite mülklerini satıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) konuk evini ihale ile sattı. Ancak satın alan grubun konuk evini tekrar satışa çıkardığı öğrenildi. Üniversite konuk evini ne kadara sattığı ile ilgili bilgi vermedi.

864
 
Cumhuriyet ilköğretim Okulu yanında bulunan daha evvel Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) konuk evi olarak kullanılan 4 katlı taşınmaz yapılan ihale ile satıldı. Satan alan grup aynı binayı bir emlak şirketi vasıtası ile 1.500.000 lira bedel ile satışa çıkardı.
 
ÇOMÜ yönetimi ihale ile yapılan bu satışın ne kadar bedelle gerçekleştiği konusunda açıklama yapmaması kafalarda soru işaretlerine yol açtı. Özelleştirmelerin genelde bir rant yarattığı günümüz uygulaması içerisinde ÇOMÜ ihale bedelini Çanakkale halkına açıklamalıdır. Üniversite yönetimi yetkililerinden ihale ile ilgili bilgi alınamadı. Üniversitenin 1.500.000 liraya satışa çıkarılan bu binanın kaç liraya satıldığını Çanakkaleliler öğrenmek istiyor.
 
İnşaat karşılığı lojmanlar verildi
Öte yandan üniversite yönetiminin geçtiğimiz aylarda da yaptıracağı bir inşaat karşılığı eski lojmanları verdiği ileri sürüldü. Güzelyalı’da bulunan lojmanların inşaat karşılığı takas yapıldığını belirtilirken, satış ve sözleşme konusunda ise bilgi edinilemedi.
Paylaş