Ünal’dan teröre kınama

Demokrat Parti İl Başkanı Mehmet Ünal, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösterdi.

564
Parti olarak hükümetin terör karşısında eylemsiz duruşunu esefle kınadıklarını belirten DP İl Başkanı Mehmet Ünal; “Son günlerde yapılan hain saldırılarda onlarca şehit verdik. Onlarca eve ateş düştü. Millet olarak yüreğimiz yanıyor. On yıldır hükümette olan AKP, ne yazık ki terörle mücadele edememektedir. Hem içerde hem de dışarıda terörle mücadelede sınıfta kalmıştır. Avrupa Birliği uyum yasaları gerekçesiyle değiştirdiği ve çıkardığı yasalarla adeta teröre kucak açmıştır. Bunlar yetmiyormuş gibi önce “Kürt Açılımı” ardından dilimiz sürçtü “Demokratik Açılım” derken terörü şımartmıştır. Öyle bir noktaya getirmiştir ki, mecliste barındırdığı milletvekilleri teröristlerle kucaklaşabilmekte ve bunu tüm basın yayın organlarına dağıtabilmektedir. Bu hareket, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmakla aynıdır. Vekilliklerinin derhal düşürülmesi ve yüce yargıda yargılanmaları gerekir.
 
Çok fazla şehit verdik. Allah millet olarak hepimize sabır versin. Siyasi irade, hükümet yöneticileri kınamaktan öte hiçbir şey yapmamaktadırlar. Bu ülkenin Genelkurmay Başkanlığını yapmış bir generalimiz başta olmak üzere yüzlerce subayımızı terör örgütü mensubu olmaktan yargılayan bu zihniyet, teröristlerle kucaklaşan, öpüşüp koklaşan milletvekillerini sadece kınamakta veya üzüntülerini dile getirmektedir. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde vatandaşlarımız terör örgütü tarafından sindirilmiştir. Hükümet ne yazık ki buna seyirci kalmıştır. Çünkü hükümet partisinin sözcüsü şehitlerimiz için “Birkaç Mehmet” ibaresini kullanabilmektedir. Yine AKP hükümetinin bakanları, “namaza gitmiş olsalardı şehit olmazlardı”, “şehitlik nasip işi” gibi milletimizin yüreğini daha da acıtan gaflar yapabilmektedir.
 
Bu bakışlara sahip bir siyasi irade bu ülkede terörle mücadele edemez. Milletimiz 1992-1994 yılları arasında terörün başını ezen Tansu Çiller dönemini aramaktadır. Milletin sabrı taşmıştır. Hala teröre yardım ve yataklık eden milletvekillerine bir şey yapılmamasına tahammül edememektedir. Parti olarak hükümetin terör karşısında bu eylemsiz duruşunu esefle kınıyoruz” dedi.
Paylaş