havadurum

Unakit Taşı Nedir? Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Unakit taşı, üç mineralin birleşimiyle oluşan bir kayaç türüdür. Yeşil, pembe ve kırmızı renklerde bulunabilir. Hem sağlık hem de estetik açıdan birçok faydası olduğuna inanılır. Bu taşın nasıl kullanıldığı, nerelerde bulunduğu, özellikleri ve faydaları hakkında bilgi almak için okumaya devam edin.

632

Doğal taşlar, son yıllarda hem aksesuar hem de dekoratif amaçlı kullanılan popüler ürünlerdir. Doğal taşların her birinin farklı renk, şekil, özellik ve faydaları vardır. Bu taşlardan biri de unakit taşıdır. Unakit taşı, adını ilk keşfedildiği Kuzey Karolina eyaletinde bulunan Unaka Dağlarından alır1. Kutsal olarak kabul edilen unakit taşı, üç mineralden oluşan kayaç türüdür. Unakit taşı nedir, ne işe yarar, nerelerde bulunur, kullanımı nasıldır, temizliği nasıl olmalıdır, özellikleri ve faydaları nelerdir gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Unakit Taşı Nedir?

Unakit taşı, üç farklı mineralin bir araya gelmesiyle oluşan bir kayaçtır. Taşın ağırlıklı rengi olan yeşil epidot, pembe feldspar ve kuvars minerallerinin bir araya gelmesiyle oluşur. Yeni keşfedilen taşlardan biri olmasına rağmen, unakit taşına olan ilginin yüksek olduğu belirtilir3. Keşfedildiği Unaka Dağlarının haricinde; Brezilya, Avusturya, Avustralya, Fransa, Finlandiya, Meksika, Mozambik, İtalya, Çin, Japonya, Rusya ve Myanmar gibi ülkelerde bulunur.

Unakit Taşı Nasıl Kullanılır?

Unakit taşının kullanımı genellikle kolye, bileklik, yüzük gibi tenle temas eden takılar aracılığıyla olmaktadır. Öte yandan büyükçe bir kütle olarak ev objesi veya küçük parçalarıyla cüzdanlarda kullanılmaktadır5. İnsanlar unakit taşını mistik güçleri kadar estetik görünümü sebebiyle de tercih etmektedirler. Unakit taşının etkilerinden yararlanmak için temizliğinin yapılması gerekir. Unakit taşı uzmanlarına göre taş kullanıldığında inancın olması gerekir. Eğer kişi bu taşın faydalarının olduğuna inanmıyorsa kullandığında herhangi bir faydasını göremeyebilir.

Unakit Taşı Faydaları Nelerdir?

Unakit taşının farklı alanlarda faydaları olduğu belirtilir. Faydaları için taşa inanılması gerektiği ifade edilir. Unakit taşının faydaları şöyle sıralanabilir:

  • Kişinin geçmişte yaşadığı olumsuz durumlardan kurtulmasını sağlar.
  • Kan dolaşımını iyileştirdiği ve kalbe faydaları olduğuna inanılır.
  • Manevi faydalarından birisi olarak yaşam enerjisini artırdığı yönündedir.
  • Kişinin kendisini sevmesini ve özgüveninin artmasını sağlar.
  • Ruhsal rahatsızlıkların onarılması için sıkça kullanılan taşlardan birisidir.
  • Kişinin hayata olumlu bakmasını sağlar.
  • Çevresindeki olumlu enerjiyi artırır.
  • Hamilelik döneminde kullanılması önerilen bir taştır. Gebeliğin rahat geçmesini sağlar, düşük riskini azaltır, bebeği ve anneyi çeşitli hastalıklardan korur, doğumu kolaylaştırır, hamile kalmak isteyen ama kalamayan kişiler için de önerilir.
  • Üreme sistemini düzenler bu sebeple erkekler için de önerilir.
  • Gözler için faydalıdır, görme gücünü artırır.
  • Tümör benzeri oluşumların gelişmesini engeller.
  • Radyasyonu emer, zararlarından korur.
  • Bedendeki fazla elektriğin toprağa aktarılmasında kullanılır, topraklama taşıdır.

Unakit taşı, hem sağlık hem de estetik açıdan birçok faydası olduğuna inanılan bir doğal taştır. Üç mineralin birleşimiyle oluşan bu taş, yeşil, pembe ve kırmızı renklerde bulunabilir. Unakit taşı, uyum ve denge taşı olarak da bilinir. Bu taşın nasıl kullanıldığı, nerelerde bulunduğu, özellikleri ve faydaları hakkında bilgi almak için bu makaleyi okudunuz. Umarım sizin için faydalı olmuştur. Unakit taşı ile ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz, aşağıdaki kaynaklara göz atabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş