Umurbey'de güzel bir gün..

1059

Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açılışı dün yapıldı. Açılışa Vali Orhan Tavlı, AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş,  Çanakkale Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İlçe Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.  Yapılan açılış konuşmalarında Umurbey’de gerçekleşen yatırımların önemine değinildi. Umurbey Belediye Başkanı Yavaş, konuşmasında Sosyal Tesis ve Yarı Olimpik Havuzla ilgili bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Şahin, tesislerin Umurbey’e hayırlı olmasını diledi. Milletvekili İskenderoğlu, tesis için Umurbey Belediyesine teşekkürlerini sunarken, Vali Tavlı ise Umurbey’in Çanakkale’nin kalkınmasında her türlü hizmette bulunduğunu söyledi. Son olarak konuşan Milletvekili Turan, Umurbey’in hizmet anlamında Türkiye’nin önde gelen beldelerinden biri haline geldiğini söyledi. Boğaz Köprüsü’nün açılması ile beldenin daha değerli bir lokasyona sahip olacağını ifade eden Turan, köprünün ve OSB’nin, Umurbey’in tarımına ve turizmine büyük katkı sunacağını ifade etti.

 
“Umurbey için hiçbir zaman küçük düşünmedik”
Tesis hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Yavaş; “Bugün Umurbeyimiz için çok önemli bir gün. Bir yıl önce restorasyona başladığımız Sosyal Dinlenme Tesisi ve üç ay önce başladığımız Yarı Olimpik Yüzme Havuzu açmanın gururunu yaşıyoruz. Belediye Başkanlığına geldiğimizden bu yana imkânsızlıklar gözümüzü korkutmadı. Umurbey Belediyesi olarak bu 4 yılda çok çalıştık. Sınırlı imkânlarımıza rağmen Çanakkale’de benzeri bulunmayan Türkiye’de örnek olan dev projeleri hayata geçirdik. Projelerimiz ile Çanakkale’de hep ilkleri gerçekleştirdik. 2 bin 900 metre kare alan üzerine kurulu bu tesis bina restorasyonu ve çevre düzenlemesi yapılacak şekilde, tamamen kendi sermayemiz ile yaklaşık 1 milyon yatırım bedeli ile hizmete hazır hale geldi. 24 odalı tesisimiz, 56 yatak kapasitesine sahip. Yine tesisimiz, en alt katı spor salonu olarak dizayn edilmiştir. Tesisimiz, bahçesinde kafeteryamız, dışarıdan gelen misafirlerimize havuzumuz hizmet verecektir. Yapımını 3 ayda tamamladığımız yüzme havuzu, 750 Bin TL’ye mal olmuştur. Yüzme yarışmalarının organize edileceği şekilde tasarlanmıştır. Umurbey küçük bir belde olabilir. Ama biz Umurbey için hiçbir zaman küçük düşünmedik” dedi. 
 
“Bu tesisi açtıkları için kendilerine teşekkür ediyorum”
Umurbey’in en önemli beldelerden biri olduğun belirten Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Umurbey bizim göz bebeği beldelerimizden biri. Ak Partili Belediyeciliği en iyi yaşayan yaşatan öncelikle Belediye Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Spor ve sporcu yetiştirmek sağlıklı bireyler için mutlak gereklidir. Bu tesisi açtıkları için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
  
“Umurbey Belediyesi kalkınma sürecini hızlandırmakta”
Vali Orhan Tavlı; “Böylesine anlamlı tesissilerin ve yüzme havuzunun açılışında yeşillikler diyarı, meyve cenneti Umurbey’de bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bereketli toprakları ile bolluk içinde olan beldemizin her köşesi ayrı bir dünya cennetidir. Ekonomik ve sosyal anlamda önemli projelere imza atan Umurbey Belediyesi, beldemizin daha yaşanabilir bir hale gelmesi için yeni yatırımlarla kalkınma sürecini hızlandırmakta ve her geçen gün yeni hizmetlerde bulunmaktadır. Bunlardan biriside, Umurbey Belediyesi Sosyal Hizmetler Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’dur. Bu iki tesisin sayesinde bu yörede yaşayan herkes sağlıklı ve konforlu bir ortamda spor yapmanın faydasını bulacaktır. Bütün belde halkımıza ve gençlerimize hayırlı olsun diyorum” dedi.
  
“Köprünün tarım, sanayi, ulaşım ve turizme çok büyük katkısı olacak”
Son olarak konuşmasına; “Türkiye bir kitapsa ilk sayfası Çanakkale olmalı” diyerek başlayan Milletvekili Bülent Turan;  “Bizim mazeret üretme lüksümüz yok. Bizim milletimize vefa borcumuz var. O yüzden asla yavaşlamayacağız. Bu millete olan borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışacağız. Şu an özel bir beldedeyiz. Boğaz Köprümüzün tam içinden geçeceği örnek bir mekandan bahsediyoruz. Umurbey bizim için bir tarım kenti. Özellikle köprüden sonra çok farklı bir lokasyon olacak. Köprünün tarımında, sanayisinde, ulaşımında ve turizminde çok büyük katkısı olacak. O köprü herhangi bir köprü değil. Şu an dünyanın en uzun köprüsü Japonya’da ama, 4 bin 600 metre ile dünyanın en uzun köprüsü Umurbey hattından geçecek. İstanbul’da zaman zaman dile gelen ve bizi üzen kötü betonlaşması serüveni burada asla gündem olmayacak. 
 
“67 ovayı tarım sit ovası ilan ettik”
Çanakkale’de tam 67 büyük ovayı tarım ovası ilan ettik. Bir tanesi de Umurbey Ovası. Bu, burada asla plansız betonlaşmaya izin verilmeyecek demek. Köprüde olsa, otobanda olsa asla tarıma zarar verilmeyecek. Tarım bu bölgenin vazgeçilmezi. Ezine Gıda OSB’si olsun dedik. Tarımın yanında OSB olmazsa o eksik kalır.  Etiketi, markası olan çok farklı tesislerin inşallah hep beraber ihtiyacı karşılamasını sağlayacağız. Bölgenin elması, armudu, şeftalisi çok kıymetli. Bu yüzden köprü ile beraber tarım gıda OSB’sinin başlaması çok kıymetli bir iş. İhracat varsa ekonomide gelecek vardır” dedi.
 
 “Yatırımlarda ara vermeden devam edeceğiz”
Yatırımların devam edeceğini belirten Milletvekili Turan; “Her krizi bu millet aşmayı başardı. Şu an farklı sebeplerden, ekonominin sadece döviz ayarlarında problem var. Üretimimiz artıyor, ihracat artıyor, istihdam artıyor ama dövizde problem var. Zaman zaman ekonomide iniş çıkış olabilir ama bunu yine bu kadrolar aşacak. Göreceksiniz şimdiden toparlanmaya başladı. Kısa süre içerisinde bölgede en önemli gelişen ülkelerden biri olarak göreceğiz. Sıkıntı varsa bunu biz aşacağız. Sorun varsa bunu biz çözeceğiz Yatırımlarda ara vermeden devam edeceğiz. Meclisimiz açılıyor. Yarın saat 11’de toplantı yapıyoruz. Bugün Umurbey’imizde çok farklı bir açılış yapmak için bir aradayız. Hem Sosyal tesislerimiz 56 yataklı otel havasında yapılan bir tesis. Bunun dışında okul inşaatımızın sözleşmesi yapılacak. Umurbey’in yolları bitti.. gibi daha çok sayıda bölgemizde yapılan yatırımların açılışını yapacağız. Umurbey, yine son dönemde adından çok söz ettiren bir beldemiz haline geldi. Burada havuzu olsun tesis olsun hayata geçtiğinde, mutlaka bunun buradaki köylüsüne çiftçisine katkısı olacak. Kim iş yaparsa karşılığını alacak. O yüzden Başkanın yaklaşımlarını olumlu karşılıyoruz. Bu güzel açılışların Umurbey’imize, Çanakkale’mize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş