Ulusoy; “Çanakkale hedefini belirlemeli”

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında Turizm sektörü temsilcileri ile bir araya geldi. Ulusoy, Çanakkale de görüntü, tabela kirliliğinin giderilemediğini, yanlış yapılaşmanın önüne geçilemediğini belirterek; “Çanakkale de bize yer verilsin her türlü hizmeti getiririz” dedi.

589
 
Çanakkaleli Turizmciler ÇTSO tarafından düzenlenen   toplantıda bir araya geldi. Toplantıya Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da katıldı. Çanakkale’nin turizmde moda değil marka olduğunu ifade eden Ulusoy; “Oluşturacağımız 11 kişilik ekiple Çanakkale turizmini daha yukarılara çıkaracağız. Çanakkale turizmden gerekli payı fazlasıyla alacaktır” dedi.
 
“Çanakkale moda değil, markadır”
Çanakkale zaferinin 100. Yıl kutlamaları için TÜRSAB olarak en iyi hazırlığı yapacaklarını ifade eden Başkan Ulusoy; “Çanakkale de kalıcı işlere girmek istiyoruz. 11 kişilik bir yönetim oluşturacağız. 3 İstanbul, 3 Çanakkale ve 2 kişi birlikten ve Çanakkale Valiliği, Belediye, Ticaret Sanayi Odasından üyeler katılacak. Bu ekip Çanakkale için nasıl daha iyi işler projeler yaparız bunun çalışmasını yapacak. Çanakkale’ye verdiğimiz önem ve destek artan şekilde sürecektir. Çanakkale turizmle birlikte yaşam kenti olacaktır. Çanakkale moda değil markadır. Çanakkale’nin, şehitliklerin, tarihi değerlerin tanıtımı için kitap hazırlıyoruz. Ayrıca hazırladığımız kitapta Çanakkale’ye geniş yer verdik. Mutfak kültürü, tarihi değerleri, insan sevgisi ile Çanakkale büyük önem taşımaktadır” dedi.
 
“Sözümüzü tutacağız”
Çanakkale’ye verdikleri sözleri yerine getireceklerini ifade eden Başaran Ulusoy bazı eleştirilerini de dile getirdi. Ulusoy şunları söyledi; “Gelibolu yarımadasında bazı sıkıntılar var. Özellikle tesis, rehber konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Çanakkale de görüntü kirliliği, tabela kirliliği giderilemedi. Yanlış yapılaşmanın önüne geçilemedi. Çanakkale’ye sözlerimiz var. Yerine getiremediklerimiz var. Otel düşünüyorduk ama olmadı. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum. Çanakkale Belediyesi otel arazisi tahsis edecekti ama bu gerçekleşmedi. Çanakkale de yer verilsin otel yaparız. Söz verdik mi er geç yaparız. Ama kente bize bir şeyler vermeli diye düşünüyorum. Çanakkale hedefini ortaya koymalıdır.”
Paylaş