havadurum

Uluslararası Kadın Sağlığı Günü’nde Çanakkale’den önemli adım!

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Uluslararası Kadın Sağlığı Günü dolayısıyla bir ilke imza attı.

1055

Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı, kadın sağlığı konusunda önemli bir adım attı. Uluslararası Kadın Sağlığı Günü dolayısıyla “Kadın Sağlığı ve Hijyen” farkındalık semineri düzenleyen öğrenciler, ilk kez bir kamu kuruluşuna öğrenciler tarafından ücretsiz ped otomatı hibe etti.

Kadın sağlığı hakkında önemli bilgiler verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri; sosyal sorumluluk dersi kapsamında iki aşamadan oluşan Güvenmatik projesini hayata geçirdi. Halkla ilişkiler ve Tanıtım programı son sınıf öğrencileri; Selin Çolak, İpek Güzey ve Berivan Yüksel’in bitirme projesi olarak gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesi, Yüksekokul Konferans Salonu’nda Op. Dr. Şule Ünsal’ın sunumuyla düzenlendi. 28 Mayıs Dünya Kadın sağlığı ve Menstrual Hijyen Günü Farkındalık semineriyle başlayan sosyal sorumluluk projesinde Op. Dr. Ünsal; katılımcılara, hijyen ve kadın sağlığı konusunda bilgiler verdi.

Yanlış bilgi nedeniyle bazı hastalıklar daha kolay yayılıyor

Kadınların sağlığının toplum sağlığı açısından önemine değinen Op. Dr. Şule Ünsal; kendi ayakları üzerinde duran güçlü kadınların topluma katkıda bulacağını ifade etti. Katılımcılara hijyen ve sağlık eğitimi eksikliğinin ne gibi sonuçlar doğurabileceğinin önemini anlatan Ünsal, son dönemde çok güncel olan HPV (İnsan papilloma virüsü) ve aşısı hakkında da ifade etti. Benzer proje ve eğitimlerin tüm üniversite ve kurumlara yayılması gerektiğini de vurgulayan Ünsal, yanlış bilgi seviyesi nedeniyle toplumda bazı hastalık ve kanser türlerinin daha kolay yayılabildiğini kaydetti.

Ped otomatı makinesi hibe edildi

Proje kapsamında aynı zamanda bilimsel araştırma bildirisi hazırlamayı hedefleyen proje ekibi öğrenciler, Türkiye’de ilk kez bir eğitim kurumuna ped otomatı makinesi satın alarak, hibe etti. Proje öncesi okuldaki kadın öğrenci ve personele; menstrual dönem ile ilgili kaygı ve ihtiyaçlara duyum oranlarına yönelik ön test gerçekleştiren öğrenciler, sponsor aracılığıyla aldıkları ped otomatını monte edilmek üzere okul yönetimine verdiler. Otomatın kullanımı sonrası menstrual dönem ile ilgili kaygı ve ihtiyaçlara duyum oranlarına yönelik son test yapacak öğrenciler, elde ettikleri akademik verileri bir öğrenci kongresinde bildiri olarak sunacaklarını belirtti.

Teşekkür belgesi takdim edildi

Seminer sonrası okula hibe edilen hijyenik ped otomatının tanıtımını yapan öğrenciler, otomatın nasıl çalıştığını katılımcılara anlattı. Tanıtımın ardından proje ekibi öğrenciler; Op. Dr. Şule Ünsal ile proje paydaşı Çanakkale Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Hacı Akbaş ile Melek Güvenilir’e teşekkür belgesi takdim edildi. Öğrencilerin tüm organizasyonu kendilerinin yaptığı seminer; Murat Kuyumculuk ve Turanlı Mühendislik ile hayırsever işadamlarının sponsorluğunda gerçekleştirilirken; etkinliğin sonunda katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik bitiminde tüm katılımcılara günün anısına hediye paketleri dağıtıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş