havadurum

Uluslararası Çanakkale Bienali basınla buluşuyor

CABININ (Çanakkale Bienali İnisiyatifi) tarafından Çanakkale Belediyesi`nin desteğiyle düzenlenen ve Uluslararası Bienal Vakfı’nın dünya bienalleri haritasında yerini alan Uluslararası Çanakkale Bienali için geri sayım başladı. 27 Eylül-2 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 4. Uluslararası Çanakkale Bienali`nin ulusal basına yönelik tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirilecek.

1060
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi`nin desteğiyle bu yıl 4.’sü gerçekleştirilecek olan Çanakkale Bienali`ni bugün düzenleyeceği toplantı ile İstanbul’da tanıtacak. Çanakkale Bienali Genel Direktörü Seyhan Boztepe`nin yanı sıra bienal ekibinin de yer alacağı tanıtım toplantısında Çanakkale Bienali ile ilgili hem ulusal hem de yerel basına bilgiler verecek olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Bienal kapsamında düzenlenecek olan etkinliklere de değinecek.
 
 
4. Uluslararası Çanakkale Bienali 27 Eylül - 2 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleşti-rilecek. 2014 yılı sonbaharında dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Çanakkale Bienali`nin kavramsal çerçevesi ise, "1914-2014:1. Dünya Savaşının 100. yılı" üstüne yapılandırıldı. Çanakkale Bienali ile ilgili basın toplantısı ve resepsiyonu bugün saat 18.00-20.00 arasında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve bienal ekibinin katılımıyla İstanbul’da Cezayir Restaurant Toplantı Salonu`nda yapılacak.
 
Uluslararası Çanakkale Bienali start alıyor
1. Dünya Savaşı’nın günümüze değin sürmekte olan siyasal, toplumsal, kültürel olay ve etkileri, sanat ve kültür üretimleri aracılığıyla irdelemeyi ve yorumlamayı amaçlayan 4. Uluslararası Çanakkale Bienali ekibinde şu isimler yer alıyor: “Genel Sanat Yönetmeni Beral Madra, Genel Direktör Seyhan Boztepe, CABININ Yönetici Küratörü Deniz Erbaş, Danışman İsmail Erten Asistan Küratör İrene Panzani, Basın ve PR Direktörü Aynur Ganiler, Sergiler Sorumlusu Kubilay Özmen, Koordinatörler: Deniz Erbaş, Erdal Sezer, Erdinç Almak, Gözde Robin, İsmail Erten.” 4. Uluslararası Çanakkale Bienali etkinlikleri, önceki yıllarda olduğu gibi Eski Ermeni Kilisesi, Korfmann Kütüphanesi, Er Hamamı (Seramik Müzesi], Çinemlik Kalesi, Arkeoloji Müzesi, Yahudi (Palamut) Depoları gibi kentin tarihi ve anlamlı mekanlarının yanı sıra, çarşı caddesi, kordon ve İskele bölgesi, Halk Bahçesi gibi kamusal alanlarına da yayılacak.
 
Paylaş