Ulus; “Greenpeace raporu kirli bir tezgahtır”

Greenpeace`nin Türkiye`de üretilen biber, armut ve üzümde zirai ilaç kalıntısı bulunduğuna yönelik raporunun kasıtlı olduğunu ifade eden Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus; “Ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde yurt dışına gidiyor. Sıkıntımız yok. 2012 de böyle olacaktır. Bu tip haberlerle Türk tarımının yükselişini kimse engelleyemez” dedi.

717
Greenpeace çevre örgütünün Almanya merkezli yaptığı araştırma sonucunda Türkiye`de üretilen biber, armut ve üzümde zirai ilaç kalıntısı tespit edildiğine ilişkin rapor hazırladı. Raporu değerlendiren Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus; “Bu raporda biz art niyet arıyoruz. Maksatlı bir şekilde bu raporun yayınlandığını düşünüyoruz” dedi. 
 
Raporu, Türk tarım ürünlerinin Avrupa ve Rusya pazarında sokulmaması üzerine kurulan bir tezgah olarak gördüklerini ifade eden Ulus; “Türkiye’nin 2008-09 yıllarında Avrupa ya da Rusya’ya sattığı ürünlerinden geri dönenler oldu. 2011 yılında özellikle hem Avrupa’dan hem Rusya’dan hiçbir ürünümüzün geri dönmediğini Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker de açıklıyor. Bu da doğrudur. Ürünlerimiz sağlıklı bir şekilde yurt dışına gidiyor. Sıkıntımız yok. 2012`de de böyle olacaktır. Bu tamamen kasıtlı olarak hazırlanan bir rapordur”  dedi.
Paylaş