havadurum

Ülke ve kent gündeme Belediye meclisinde konuşuldu

397

 2017 yılının ikinci Belediye Meclis Toplantısı geçtiğimiz Çarşamba günü Belediye Meclisi Toplantı Salonu`nda yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Başkan Gökhan geçtiğimiz ay cenaze töreni yapılan, Fırat Kalkanı operasyonunda Suriye`de şehit olan Çanakkaleli Astsubay Kıvanç Kaşıkçı`ya rahmet diledi. Gökhan, Kaşıkçı`nın isminin kentte yaşatılması gerektiğini ifade etti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Esenler Mahallesi`nde yeni yapılan Sağlıklı Yaşam Parkı var. O parka acaba ismini versek uygun olur mu diye düşündüm. Bu bağlamda hem evine yakın yürüme mesafesinde hem de birçok insanın özellikle gençlerin kullanacağı bir park olarak, öyle bir şey düşündük. Konuyu şehidin babasına aktardım. Kendisine biz mecliste bir dirayet ortaya koyarız, konuyu konuşuruz ve siz uygun görürseniz mecliste bu parka şehidin adını verir diye söyledim. Meclis kararını almadan önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`na sorup bu konudaki süreci devam ettireceğiz" şeklinde konuştu. 

 
Gökhan: "Uğur Mumcu`yu okuyun"
Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu`nun kitaplarının bir kez daha elden geçirilmesini tavsiye eden Başkan Gökhan şunları söyledi; "Boş zamanınızda okuyun. Bugünleri göreceksiniz. Tavsiye ederim. Ne olmuş, nasıl olmuş, FETÖ nereden doğmuş? Bu tehlikeyi nasıl öngörmüş ve hani bunlar faili meçhul ya Muammer Aksoylar olsun, Uğur Mumcu olsun, Ahmet Taner Kışlalı olsun. Faili meçhul deniyor ama faili meçhul değil bunlar, bunların faili belli. Bunları faili FETÖ. O zamandan bu zamana... Özellikle Rabıta kitabını okumanızı tavsiye ederim." dedi.
 
"Özgürlük Parkı Çanakkale`ye hizmet edecek"
Esenler Mahallesi`nde bulunan Özgürlük Parkı ile ilgili süreçten bahseden Başkan Gökhan; "Bununla ilgili süreç bittikten sonra Milli Emlak Kurumu`na oranın tapusunun telkiniyle ilgili işlem de tapuda tamamlanma aşamasına geldi. Yazısı yazıldı. Çanakkale kimsenin malı değil. Özgürlük Parkı terk edilmiş bir yeşil alan olarak Çanakkale`ye hizmet edecektir. Daha önce bu konuyla ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmuştu ama burada haklı olduğumuz ortaya çıktı." dedi.
 
Gökhan, Barbaros Mahallesi’ndeki su kesintilerine açıklık getirdi
Barbaros Mahallesi`ne su borusunu döşeyen firmanın 2016 senesinde işletmeye alındığını belirten Belediye Başkanı Gökhan;  "Fakat işletmeye alındığı tarihten 22 adet patlak meydana geldi. Bunlar tabi aralıklarla meydana geldi. Fakat burada bunun devam ettiğini bizim ekiplerimiz fark ediyor. Basınç kırıcı sistem yerleştirildi. Sistem su kesintilerini azalttı ama tamamen bitirmedi. 4 Nisan 2016 tarihinde biz bu firmaya yazı yazmışız. Demişiz ki; `kardeşim yaptığın hattın kalitesi kötü. Bu hattı yeniden yap.` Karşı taraftan da `yapılamamaktadır` diye geri yazı geldi. Biz de onun üzerine ivedi olarak yeni bir isale hattı yapımı için sıfırdan yeniden yapmak proje dosyası hazırladık. 27 Ekim 2016 tarihinde  sözleşme imzalanıyor ve 31 Ekim`de yer tespiti yapılıyor. Proje kapsamında 2 bin 400 metrekarelik yeni teknoloji boru döşeniyor ve bu işlemler devam etti.  15-16 gün önce Barbaros Mahallesi`nde 16 saatli kbir su kesintisi oldu. Oradaki kesintinin nedeni yeni hat ile eski hattın irtibatlanması içindi. Bu arada da depo temizliği ve Güzelyalı-Dardanos hattı ile ilgili çalışmalar yapıldı ve tamamlandı. Fakat kış nedeniyle, soğuk hava sonucunda eski hat iyice su koymaya başladı. Neredeyse her güne yakın kesilmeye başladı. Ancak iyi ki yenilemeyi yapmışız." 
 
Karakaş`tan referandum değerlendirmesi 
Belediye Meclisi CHP üyesi Celal Karakaş, Nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini kapsayan referandum oylamasını değerlendirdi. Karakaş; "Bu ülkede terör, iç savaş, Suriye şehitler, Irak`ta başka sıkıntılar ve ekonomik sıkıntıların yanında referandumun hiç bir önceliği yok ama eğer süreç işler ve Cumhurbaşkanı onaylar ise bir referandum sürecine gireceğiz. Ben burada herkesi öngörülü ve sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Evet diyen de insanımız olacak, hayır diyen de olacak; hiç birine kızmayacağız. Değişikliği kapsayan 18 maddeyi herkes okusun. Akıllarıyla vicdanıyla karar versinler. Ülkemizin geleceği için bu referandum gerçekleşirse, en önemli oyu kullandığımız bir seçim olacaktır. Sonuç ne çıkarsa çıksın hepimiz aynı gemide olacağız. Evet diyenler için de hepimizin ortak yaşadığı bir Türkiye Cumhuriyeti olacaktır diye ümit ediyorum." dedi. 
 
 
Köprüde ray yok 
1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü Projesi`nde siyasiler tarafından açıklanan raylı sistemin yeni ihalede olmadığı Belediye Meclisi CHP üyesi Celal Karakaş tarafından gündeme getirildi. Karakaş; "Teklif alındı ve ihale yapıldı. Fiyat açıklandı. Sonradan ekleyemez ve yapamazsınız. 1 /100 binlik planda tren yolu vardı. Lapseki’ye kadar tren yolu varsa unutulmuş olabilir, eklenir, uzatılır. Ama köprüde tren yolu yok. İstediğimiz kadar otoban yapalım İstanbul içine kara yolu ile girmek mümkün değil. 40-50 kilometre kala Silivri hizasında araçlar yavaşlamaya başlıyor. Biz daha büyük otobanlar da yapsak köprüler de yapsak İstanbul’a kara yolu ile girmemiz mümkün değil. Bir şekilde tren yolu yapılması lazım. Çünkü güvenli ve konforlu. Fakat bu gözden kaçtı ve çok büyük bir ihmal. Çanakkale için büyük bir yara olacaktır. Artık bu iş geçti, bu saatten sonra köprüye tren yolu koyamazsınız. Ama en azından köprüden geçmese bile biz bu vesileyle tren yolunun önemli olduğunu, bir şekilde başlaması gerektiğini vurgulayalım. Buna iktidar partisinde ki arkadaşlarımızın daha büyük katkısı olacaktır. Biz İstanbul’a tren yolunu artık ülke gündemine almak zorundayız. Yani bunu sadece Çanakkale için değil İstanbul’u rahatlatmak içinde yapmak lazım. Zaten öyle söylemiyorlar mı bu köprü Çanakkale için değil İstanbul trafiğini rahatlatmak için lazım diye. Aynı şekilde tren yolu da sadece Çanakkale değil İstanbul içinde son derece önemlidir ve trafiği rahatlatacaktır” dedi. 
 
"Ey Trump!"
Belediye Başkanı Gökhan, ABD Başkanı Donald Trump`ın birçok Müslüman ülke vatandaşının ABD`ye girmesine izin vermemesine tepki gösterdi. Gökhan; "Dünya uçup gidiyor başımızda bir sürü bela var, bir de Trump belası var. Yaptığı insanlığa sığar mı değerli meclis üyeleri? Yani sen Müslümanları diğer insanlardan ayırma hakkını nereden kendinde görüyorsun? Böyle bir anlayışa bugün bizim de sokaklarda tepki göstermemiz lazım ama tık yok. Müslüman ülke değil miyiz? Müslümanlara ikinci sınıf muamelesi çekilmiyor mu? Havaalanında insanlar ser sefil olmuyor mu? Kocası Amerikan vatandaşı karısının yeşil kartı var diye almıyor. Çünkü Müslüman diye. Ne var Müslümanlıkta? Müslümanlık sana on basar ey Trump!" şeklinde konuştu. 
(Atakan Alkış-Oya Koyuncu)
Paylaş