havadurum

UEDAŞ nalıncı keseri gibi!

Keserken şahin, bağlamaya gelince karga mı?...

932
UEDAŞ’ın uygulamaları vatandaşın tepkisine yol açıyor. Soğuk hava koşullarında elektrikleri kesilen vatandaşlar ödemelerini yaptıktan sonra, elektrik bağlamalarının gecikmesine tepki gösteriyorlar. UEDAŞ yetkilileri  bu şikayetler üzerine “bu konuda yaşanmış bir olumsuzluk yoktur” hizmetlerinin vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde sürdüğünü dile getirdiler.
 
Olay Gazetesi olarak biz de soruyoruz:
• UEDAŞ özelleştirilmeden önce açma kapama parası var mıydı?
• UEDAŞ özelleştikten sonra faturalara yansıyan açma kapama parasının hangi kanuna göre alıyor sunuz?
• Bu parayı hangi yetkiye dayanarak belirlediniz?
• Sadece tek faturanın yatırılmaması üzerine yaptığınız bu uygulamanın yasal dayanakları nelerdir?
• Tüketiciyle yaptığınız sözleşmelerde bu husus belirtilmiş midir?
• Yaşlı nüfusun yoğun olduğu ilimizde, uyguladığınız bu yöntemlerle insanların mağdur olduğunu biliyor musunuz?
 
Evet açma kapama işi iyi para kazandırıyordur; ama Çanakkale halkı firmanızdan şikayetçidir. Bunu da kamuoyu önünde söylüyorlar. Ve yetkililere sesleniyoruz: Özelleşen bu kurumun icraatlarını kim denetleyecek?
 
Ödenemeyen faturaları için elektrikleri kesme konusunda atak davranan UEDAŞ, iş elektrik bağlamaya gelince aynı hız ile hareket etmiyor değerlendirmesi  soğuk kış günlerinde daha çok tartışılmaya başlandı.Vatandaşların soğuk günlerde ısınma ihtiyaçlarının temel aracı olan elektriksiz kalmalarının  kısa bir süre dahi olsa sonuçlarını oldukça olumsuz olarak yaşadığı günlerde elektrik bağlanması konusunun hassasiyeti daha da arttı.Vatandaşlar gecikmeden dolayı mağdur olduklarını söyler iken yetkililer böyle bir olumsuzluğa sebep olmadıklarını savundular.Özellik ile yeni abonelik işlemleri için gereken zamansal hassasiyetin gösterilmediğini belirten vatandaşlar  “Elektriği kesmede bu kadar hızlı olan şirket acaba elektrik aboneliğini açma da neden bu kadar yavaş?” yorumunda bulundular.
Paylaş