Üç çocuğun sorumluluğunu kim taşıyacak?

Başbakan Erdoğan’ın bir yurtiçi gezisi sırasında katıldığı toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada yine “Bekarlar evlenin ve en az 3 çocuk yapın” çağrısı Çanakkale’de tepki topladı. Başbakan Erdoğan’ın Konya’da katıldığı bir toplu açılış töreninde yaptığı açıklamalara tepki gösteren vatandaşlar; “Bunun sorumluluğunu kim taşıyacak?” dedi.

437
Çanakkaleli vatandaşlar Türk insanının kendi geleceğine ve çocuk sayısına karar verebilecek nitelik ve akla sahip olduğunu ve bekar ya da evli kalmanın tercih meselesi olduğunu belirterek, demokrasilerde böyle bir anlayışın hükmünün olmadığını düşünüyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Konya’da katıldığı bir toplu açılış töreninde bekarlara seslenerek onlara evlenmeleri ve en az 3 çocuk yapmaları konusundaki çağrısına ve: “ Gençler evleneceksiniz. 1071 neslini sizler yetiştireceksiniz. Her gittiğim yerde en az üç çocuk diyorum. Daha fazla olmalı, azı olmamalı. Genç ve dinamik bir nüfusu yetiştirmeliyiz. Bunu ihmal etmeyelim” sözlerine tepki gösteren vatandaşlar : “Bunun sorumluluğunu kim taşıyacak?” diye sordu.
 
 
Çiğdem Kılıçarslan
“Türkiye’de bu gelirlerle üç çocuk yapılması mantık dışı. Bu özel hayata müdahale gibi geliyor. Bekar kalmak, ya da evlenmek tercih meselesidir. Kaç çocuk yapılacağı konusu ise eşlerin kendi aralarında karar vermesi gereken bir durumdur.”
 
 
Meryem Güçlüol
“Vatandaşların sağlık, eğitim ve iş konusunda zaten sıkıntıları var. Türkiye’nin nüfusu genç ve bir sürü gayrimeşru çocuk var ortada. Gelişmiş ülkelerde dünyaya gelen çocuklara çocuk parası veriliyor. Bu ülkede sonuçta böyle bir şey yok. Bu sorumluluğu kim taşıyacak? Sistemi oturtmadan bunu önermek sağlıklı değil. Bu aynı zamanda toplumu yönlendirmektir. Demokraside böyle bir şey olmaz. Bu dikta anlayışıdır. Evlenmek ya da bekar kalmak kişilere kalmış bir şeydir. Zaten bilinçsiz bir gençlik var, toplumda şiddetin dozu her geçen gün artıyor.”
 
 
Filiz Pehlivan
“Bence çok yanlış. Yapması değil, bakması önemli. Ayrıca Türkiye’de o bilince sahip olmayan çok sayıda insan var. Başbakanın sözü ile harakete geçebilecek kitle var. Bu toplumun geleceğini ilgilendiren bir konu.”
 
 
Filiz Sanay
“Başbakan Türkiye gerçeklerini söylemek yerine Türk milletinin özel hayatını düzenlemeyi tercih ediyor. Başbakanın görevleri arasında böyle bir görev olduğuna inanmıyorum. Avrupa’nın ve Amerika’nın uydusu görüşlerini Türk milletine kabul ettirme ısrarı tavsiyenin ötesine geçtiği gibi bu sözlerin dış kaynaklı dayatma olduğu da ortadadır. Yurdum insanı kendi geleceğine ve çocuk sayısına karar verebilecek nitelik ve akla sahiptir.”
Paylaş