havadurum

Tüzel, Çanakkale’ye geliyor

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, hafta sonu Çanakkale’ye gelecek. "Savaşa Dur De, Demokrasi İçin Birleş" sloganıyla gerçekleştirilecek bir panele konuşmacı olarak katılması beklenen Tüzel’in Çanakkale’den vereceği mesajlar merak ediliyor.

539
Çanakkale’de Emek Partisi tarafından organize edilen “Barış ve Çevre” konulu panele katılmak için 6 Nisan tarihinde Çanakkale’ye gelmesi planlanan Emek Partisi eski Genel Başkanı, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) yürütme Kurulu üyesi ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel’in, barış süreci ile çevre sorunlarına değinmesi bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde başlayan ve Nevruz Bayramı’nda güçlenen barış süreci konusunda değerlendirmelerde bulunması beklenen Tüzel’in Kürt sorunun demokratik çözümü noktasında vereceği mesajlar merak ediliyor. Ülke gündeminin bir süredir en önemli konusu olan ve silahların susması ile ciddi adımların atıldığı barış sürecinde, toplumsal barışın sağlanması konusunda açıklamalarda bulunması beklenen Tüzel, Kazdağları ve Ağı Dağı başta olmak üzere Çanakkale ve ülke genelinde yaşanan çevre sorunlarını da değerlendirecek.
Kelso da gelecek
“Barış ve Çevre” konulu panelin diğer bir katılımcısı da GÜMÇED(Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Urkun Kelso olarak belirlendi. Çanakkale Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde 6 Nisan Cumartesi günü saat 13`te gerçekleştirilecek panelde Kelso, Çanakkale ve bölgesindeki termik santraller, altın madeni çalışmaları ve HES (Hidro Elektrik Santraller) konusunda bilgilendirmelerde bulunacak. Çevre talanına neden olan bu yatırımların engellenmesi noktasında görüşleri merak edilen Kelso, bu yatırımlarının zararları ile ilgili olarak da bilgiler verilecek.
Paylaş