Türkoğlu; “Şimdi ayağa kalkıp AKP’ye dur deme zamanıdır”

Çanakkale’de HDK üyeleri, son günlerde artan gözaltılara karşı tepki gösterdi...

696
 
Adliye binası önünde toplanan HDK üyeleri, 17 Nisan Salı günü sabah saatlerinde üç eve yapılan operasyonlardaki gözaltılara protesto etti. Çeşitli sloganların atıldığı basın açıklamasında HDK adına konuşan Hasan Türkoğlu, Türkiye`de 2009 yerel seçimlerden beri hızla artan gözaltı ve tutuklama furyasının Çanakkale`de de kendisini gösterdiğini söyledi.
 
17 Nisan Salı günü saat 7:00 sularında üç eve baskın yapıldığını ve beş kürt gencin gözaltına alındığını belirten Türkoğlu; “Gözaltına alınanlardan dört tanesi emekçi bir tanesi ise öğrencidir. Ayrıca polislerin ellerinde bulundurdukları ve hiçbir bilgi vermedikleri listedeki diğer kürt emekçi gençlerinin ise sonraki günlerde evlerine üç gün boyunca her gün gidilerek sözlü tacizlerde bulunulmuş ve iş yerlerine gidilerek teşhir edilmiştir. Polisin bu şekilde kürt emekçi gençlerinin ve kürt halkının üzerinde korku imparatorluğu kurma amacı taşıdığı açıkça bellidir. Kürt gençleri akşam saatlerinde ikisi emniyet tarafından ifadesi alınarak serbest bırakılırken üç tanesi ise savcı tarafından ifadesi alınıp daha sonra serbest bırakıldı. Emniyetin ve savcının `newroza neden katıldın?` BDP ye neden gidiyorsun? Gibi sorular sorması Çanakkale’de nevrozun yasal olarak kutlandığı tertip komitesinin tutanağında belirtildiği halde ve legal olan, milyonlarca halkın iradesini temsil eden bir partiyi hukuksuzca suç delili saymak adaletin terazisinin zalimlerden yana olduğunun açık kanıtıdır. Ayrıca gözaltıların Kürt emekçiler üzerine 1 Mayıs öncesi yoğunlaşması da düşündürücüdür” dedi.
 
“Çanakkale’de baskılar artmaktadır”
Newroz gözaltıları ile polis baskılarının, AKP’nin işbirlikçi olduğu devletli iktidar güçlerinin özel savaş yöntemlerinden biri olduğunu ifade eden Türkoğlu; “Çanakkale`de polis baskıları, gözaltılar dışında gerek liseli Kürt gençlerine, gerek emekçi Kürt gençlerine ve gerekse üniversiteli Kürt öğrencilerini takip etme, tehdit etme ve çirkin tekliflerde bulunma şeklinde de kendini göstermiştir ve her geçen gün baskılar artmaktadır. Newroz gözaltıları ve polis baskıları AKP’nin işbirlikçi olduğu devletli iktidar güçlerinin özel savaş yöntemlerinden biridir. Hakların bir arada demokratik bir şekilde bir araya gelişini kendilerine tehdit olarak görüp kuralsız, özelleştirilmiş yasalarla tüm imkanlarını halkların mücadelesini daraltma, küçültme ve yok etmek için her türlü yolu ve yöntemi mübah görmektedir. Şimdi ayağa kalkıp silkelenme ve sistemin AKP yüzünün uyguladığı her türlü hukuksuzluğa karşı dur deme zamanıdır. Tüm korkutma ve kendi halinde bırakma girişimlerine karşılık aktif bir mücadelenin sahibi olup hak ve hukuksuzluğa karşı korku setlerini yerle bir etme ve cesaret köprülerini inşa etme, yaşam alanımızı daraltan zincirleri kırmamızı sağlayacaktır. Kimse sesimize, sözümüze pranganga vuramayacak, kendi soluğumuzda çığlık çığlığa özgürlük türküleri dillendireceğiz ve kendi dilimizde, kendi rengimizde halkları yeni güne özgür yarınlara ulaştıracağız” diye konuştu.
 
Yapılan açıklamanın ardından slogan atan grup daha sonra sessizce alandan ayrıldı.
Paylaş