"Türkiye değişim istiyor"

2011

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, partisinin il binasında ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamada bulundu. Düzenlenen basın toplantısına CHP İl Başkanı Güler Koçer, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile il ve ilçe belediye başkanları, Millet İttifakı partilerinin temsilcileri ve partililer katılım gösterdi. Erkek, 28 Mayıs`ta yurttaşların sandığa gitmesinin önemine değinerek, "Biliyor ve inanıyoruz ki 14 Mayıs`ta olduğu gibi 28 Mayıs`ta da herkes sandığa gidecek ve milli irade tecelli edecek. 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye`yi yöneten, yürütmenin başındaki Recep Tayyip Erdoğan seçmenden güven oyu alamamıştır. Çanakkale`de de seçmenin büyük çoğunluğu değişim talep etmiştir. TBMM`sinde yasama organında seçmen çoğunluğu Cumhur İttifakı`na vermişti. Türkiye`nin temel sorunlarını ağırlaştıran, derinleştiren bu ucube sistemdir. Ucube sistemde yasama, yürütme, yargı güçleri tek elde toplanmıştır. Biz inanıyoruz ki seçmenimiz 28 Mayıs`ta yürütmeyi Millet İttifakına verecektir" dedi.

"Tek adam rejimi mi, demokrasi mi?"
Erkek, cumhurbaşkanlığı seçiminin kadın hakları açısından önemine vurgu yaparak, "Tek adam rejimi mi, demokrasi mi? Kadın-erkek eşitliğine inananlarla mı yürüyecek Türkiye? Yoksa kadınların eşya olarak görüldüğü çağ dışı dönem mi? O kadar ileri gittiler ki, Medeni Kanuna saldırıyorlar. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair 6284 sayılı kanuna saldırıyorlar. Genç kadınların sahiplendirilmesi gerektiğine inanan, küçük yaşta çocuk evliliklerini yani çocuk istismarını savunan bir zihniyetle mücadele ediyoruz. Bu saldırılar çok net biçimde ortaya çıktı, hem Ak Parti içinden bazı kesimler hem de HÜDAPAR ve Yeniden Refah; bunları yüksek sesle dile getiriyor. Türkiye Cumhuriyetinin en temel felsefesi kadın erkek eşitliğidir" diye belirtti.

"Yoksulluğu, yolsuzluğu, yozlaşmayı bitirmek için oy istiyoruz"
CHP`li Erkek ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimlerinin referandum niteliğinde olduğunu belirterek, "Türkiye`yi büyüteceğiz diyorlar. Maalesef Türkiye bu ucube ve basiretsiz yönetimde her geçen gün küçülüyor. Dünyada en büyük 17. ekonomiydik. Düşmek üzereyiz.

71 rektörün bilimsel atıf alan makalesi yok. Türkiye`yi bu şekilde büyütemezsiniz, küçültürsünüz. 3 milyon genç işsiz. Her 100 işsizden 29`u üniversite mezunu. Ülkemizde, her 100 gençten 48`i okumayı ekonomik kriz sebebiyle okumayı bırakıyor. Gençlerine umut veremeyen bir ülke, geleceğine de umutla bakamaz. Biz kendimiz için oy istemiyoruz. Gençler için, gelecek nesiller için, çocuklarımızın geleceği için oy istiyoruz. Bu ucube sistemi, bu zihniyeti, yoksulluğu, yolsuzluğu, yozlaşmayı bitirmek için oy istiyoruz. 28 Mayıs`ta mutlaka başaracağız. Kendinden olmayanı mülakatlarla işsiz bırakan bu zihniyet, genç işsizliğini yarattı. Karı koca bir çift birlikte çalışsa dahi ev, araba alma umudu yok. Ama sarayda yaşayanlar ve çevreleri her türlü imkana sahip" ifadelerine yer verdi.

"Her oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz"Erkek sözlerine şu şekilde devam etti, "Recep Tayyip Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı olarak 2014 yılında seçildi. Dolar 2, 2.5 lira idi. 2018 de seçildi. Dolar 4 liraydı. Bugün serbest piyasada 20 liranın üzerinde işlem görüyor. Türkiye her gün 73 milyon dolar faiz ödüyor. 21 yılda 500 milyar doların üzerinde faiz ödendi. Türkiye`nin bütçesini, milletin bütün varlığını faiz lobilerine teslim etmiş bir iktidar. Bu basiretsiz yönetim devam ederse doların, dövizin nereye gideceğini kestirmek mümkün değil. 30 lirayı da 40 lirayı da geçer. Enflasyonda 3 haneli rakamlara ulaşır. 28 Mayıs`ta herkes sandığa gitsin. Biz Çanakkale ve Türkiye`de sandıktan çıkan oyun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bu konuda kimsenin bir endişesi olmasın. 28 Mayıs`ta bir maça çıkacağız ve maç 0-0 başlayacak. Bütün vatandaşları geleceği ile ilgili karar vermek için sandığa giderek oy kullanmaya çağırıyorum."
(Damla Yeltekin)

Paylaş