havadurum

Türkiye Avusturya Maçı Ne Zaman? Türkiye Avusturya Maçı Saat Kaçta Yayınlanacak?

EURO 2024'te heyecan devam ediyor. Türkiye A Milli Futbol Takımı, F Grubu'nu ikinci sırada tamamlayarak üst tura yükseldi ve D Grubu birincisi Avusturya ile eşleşti.

773

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2024'te heyecanı üst turda devam ettiriyor. F Grubu'nu Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayan milli takım, son 16 turunda D Grubu birincisi Avusturya ile karşılaşacak. Bu kritik mücadele, 2 Temmuz Salı günü Leipzig Stadı'nda saat 22.00'da oynanacak ve TRT 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Maç Detayları ve Canlı Yayın Bilgileri

Avusturya ile Türkiye arasındaki son 16 turu mücadelesi, 2 Temmuz Salı günü saat 22.00’da oynanacak. Karşılaşma, Leipzig Stadı'nda gerçekleşecek ve futbolseverler TRT 1 ekranlarından canlı olarak izleyebilecek.

Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın Cezalı Duruma Düştü

Çekya karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın, gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düştüler. Hakan Çalhanoğlu 66. dakikada, Samet Akaydın ise 85. dakikada sarı kart görerek Avusturya maçında forma giyemeyecekler.

Türkiye'nin EURO 2024 Yolculuğu

Türkiye, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'ndaki üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek gruptan çıkmayı başardı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu kritik eşleşmeyi kazanması durumunda çeyrek finale yükselecek.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Tarihi

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 6. kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası'nda 3. kez grup aşamasını geçmeyi başardı. Daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de gruplardan çıkan Türkiye, 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenlediği finallerde çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek organizasyona veda etmişti. EURO 2008'de ise büyük bir başarıya imza atarak yarı finale kadar yükselmiş ve Almanya'ya 3-2 yenilerek Avrupa şampiyonaları tarihindeki en iyi derecesini elde etmişti.

Türkiye'nin Çeyrek Final Umudu

Türkiye, Avusturya karşısında galip gelirse çeyrek finale yükselecek. Milli takım, bu önemli maçı kazanarak EURO 2024'te yoluna devam etmek istiyor. Avusturya ile yapılacak olan bu zorlu mücadele, futbolseverler için büyük bir heyecan kaynağı olacak.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş