havadurum

Türkan Saylan anıldı...

Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal tesislerinde düzenlenen Üçüncü Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma ve 16. Mezuniyet günü etkinliklerinde ÇYDD bursu ile okuyan 51 öğrenciye başarı belgeleri verildi.

458
 
Üçüncü Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma ve 16. Mezuniyet günü etkinlikleri Prof. Dr. Türkan Saylan Belediye Sosyal tesislerinde yapıldı. Törene Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl, ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Dr.Ersin Gin, ÇYDD üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Programda Prof. Dr. Türkan Saylan’ı anma sunumu yapıldı. 16 ilköğretim, 24 orta, lise ve 21 üniversite mezunu toplam 51 öğrenciye belgeleri verildi.
 
“Emaneti gelecek nesillere devredin”
ÇYDD’nin kurulduğu günden bu güne 114 bin gence burs verdiğini ifade eden ÇYDD Çanakkale Şube Başkanı Dr. Ersin Gin; “Gençler aklın ve bilimin yol göstericiliğinden ayrılmayın. Kişiliğinizden ve onurunuzdan kesinlikle taviz vermeyin. Kendinizi devamlı yeni bilgilerle donatın. İşinizi, insanları ve doğayı severek hizmet üretin. Ve sizlerden hiçbir beklentisi olmadan sizlere destek olmaya çalışan derneğimizi ve amaçlarını unutmayın” dedi.
 
Doktor Gin şunları söyledi; “Biz sizlere buradaki beraberliğimizde bizlerden önceki büyüklerimizden aldığımız “Ulus bilinci, sevgi, özveri ve fedakarlık emanetini” verdik. Sizlerinde en kısa zamanda yaşamsal ve bireyler sorunlarınızı çözerek derneğimizin çatısı altına dönmenizi ve bu hizmet bayrağını bizlerden teslim almanızı sizlere verdiğimiz bu emaneti sizlerden sonrakilere vermenizi bekliyoruz.”
 
“Türkan Saylan’ı her gün anıyoruz”
 ÇYDD Genel Başkan Yardımcısı Nihal Kızıl da yaptığı konuşmada, “Türkan Saylan’ı, Türkan Saylan yapan onun dünya görüşüydü” dedi. Kızıl şunları söyledi; “Biz Türkan Saylan’ı her gün anıyoruz. Onun elini verdiği destek olduğu hastası ile her gün karşılaşıyoruz. Her gün onun elinden tuttuğu öğrenci var yanımızda. Her gün onun anısına bir kütüphane yaptırılıyor, okul açılıyor, park yapılıyor bahçeye ismi veriliyor, büstü yapılıyor. Tüm bunlar onun ne kadar sevildiğini gösteriyor. Türkan Saylan’ı, Türkan Saylan yapan ilk olarak çok dürüst namuslu şeffaf mütevazı herkesin her an ulaşabileceği bir insandı. Dünya görüşüydü yaptıklarıydı. Düşünceleri halkın içinde gelmişti ve çok sevdiği deyimle imece usulü halkımızla gencimizle el ele yine halkımız için üretiyordu.”
Paylaş