Türk sineması bir yıldızını daha kaybetti: Aydemir Akbaş vefat etti!

Türk sinemasına hem oyuncu hem senarist hem de yönetmen olarak hizmet veren usta isim Aydemir Akbaş'ın vefat haberini menajeri Özgür Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

1630

Bir süredir tedavi gören Türk sinemasının usta isimlerinden; oyuncu, senarist ve yönetmen Aydemir Akbaş, 88 yaşında vefat etti. Sanatçının vefat haberini menajeri Özgür Aksoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

Galatasaray Spor Kulübü de, Divan Kurulu Üyesi olan Akbaş'ın vefatının ardından bir taziye mesajı yayınladı. Mesajda Akbaş'ın aynı zamanda Türkiye'nin en eski spor yazarlarından biri olduğu da hatırlatıldı.

Aydemir Akbaş kimdir?

25 Şubat 1936’da İstanbul Feriköy’de dünyaya gelen Aydemir Akbaş, Galatasaray Lisesi’ndeki tedrisatından sonra bir süre gazetecilik yaptı. Ardından tiyatro ile tanışan Aydemir Akbaş, Gülriz Sururi, Ayfer Feray, Nisa Serezli, Ali Poyrazoğlu gibi ünlü isimlerle çalıştı. Birçok tiyatro oyununun yönetmenliğini yaptı.

Sinemaya Atıf Yılmaz’ın yönettiği Keşanlı Ali Destanı ile başlayan Akbaş, yakın tarihe kadar uzanan oyunculuk kariyerinde birçok filmde rol aldı. Yönetmen olarak da sinemanın içinde birçok projede yer alan Akbaş, televizyon dizilerinde de rol aldı. 33 filmin senaryosunu yazdı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş