Turgut Reis’te düzen bozuluyor mu?

Milli Eğitim Müdürlüğü`nden Turgut Reis İlköğretim Okulu`na gönderilen bir yazı şok etkisi yarattı. Yeni bina olarak da bilinen “B” binasını zemin kat hariç Milli Eğitim`e bağlı Halk Eğitim Merkezi için kullanılmasına karar verildiği ifade edilen yazı tepki çekmeye başladı.

1724
 
İddiaya göre bu yazıya bağlı olarak Turgut Reis Orta Okulu`nun 17 Şubelik dersliklerinin 10 şubeye düşürülmesi ve yaklaşık olarak 16-18 öğretmenin norm fazlası olarak boşta kalacağı ileri sürülüyor. Atanamayan öğretmenlerin ülkenin gerçeği olarak bir dönemde, norm fazlası öğretmenlerin boşa çıkacak olması tepki ile karşılanıyor. Milli Eğitim, Turgut Reis Orta Okulu`nun “B” binasını 2013-2014 Eğitim öğretim yılının 2. Döneminde Halk Eğitime tahsis edilmesini istiyor, boşa çıkacak öğretmenler ise atama sıkıntısı çekiyor.
 
 
Bu durumda dersliklerdeki öğrenci sayısının 30-35 civarı olması ve diğer binadaki sınıfların dersliklerinin de bunu karşılayabilecek durumda olmadığı ileri sürülürken, bu konunun okul yetkililerinin bilgisi dahilinde gerçekleştiği, buna rağmen yetkililerin sessiz kaldığı iddia ediliyor. Öte yandan, anaokulu, ortaokul ve bir de halk eğitim kurslarının yapılacağı ileri sürülen Turgut Reis Ortaokulu`nda pedagojik sorunların da yaşanacağı tahmin ediliyor. 5 yaşındaki bir çocuk ile Halk Eğitim Merkezi`nde eğitim gören bir yetişkinin aynı alanda ders görmesi doğru bulunmuyor. Bazı sendikaların konuyu gündemlerine aldığı, bununla ilgili olarak çeşitli girişimlerde bulundukları öğrenildi.
Paylaş