Turan "Lapseki için çalışana oy verin.."

702

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AKP Lapseki Genlik Kolları ile bir araya geldi. Lapseki AKP ilçe gençlik kolları gece saat 02:30’de Lapseki’de AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan’ı ‘Üşümesek eğer birlikte ısınmanın anlamı yok reis’ yazılı pankartla karşıladılar. Daha sonra hep birlikte seçim bürosuna geçen Milletvekili Turan;  “Bakın değerli arkadaşlar AK Parti’nin kendi felsefesinde hani tek bayrak, tek millet diyoruz, bir değerimiz var.  Bizim bu değeri biz çok kıymetli buluyoruz. Biz hani beka mücadelemiz yaklaşımız var ya bizim MHP ile beraber yürümesinde çok büyük fayda var” dedi. Gençleri Lapseki Belediye Başkan adayını desteklemeye çağıran Turan; “Lapseki’de 260 tane yeni oy kullanacak genç varsa hepsinin önce kendisi için AK Parti ye oy vermesi lazım” dedi.  Milletvekili Turan; “Biz, Lapseki’de yaşıyoruz ve Lapseki’nin öne çıkan iki tane adayı var. Biri Eyüp Yılmaz, tanıdığınız, bildiğiniz birisi. Diğeri kim? İki dönem başkanlık yapmış birisi. İki dönem dile kolay ve bu süreçte ne yaptığını büyüklerinize, anne ve babalarınıza sorun. Ortada nerdeyse bir sıfır var.  Adam iki dönem yapmış bu işi. Ortada bir şey yok, ama diğeri sadece bir dönem yapmış.  Yolunu, suyunu, doğalgazını, kanalizasyonunu, sahilleri düzenlemiş, yani bir sürü iş yapmış, biz burada yaşayan gençler olarak şu hakkımız yok mu sen iki dönem hiç bir şey yapmamışsın çekil kardeşim ama yeni olan adam bu işe yapmış devam etsin ki, projeler bitsin deme hakkımız var. Öyle değil mi gençler?” dedi.

 
“Bırakın partiyi, ideolojiyi”
Gençlere, siyasi kavgayı ve ideolojik yaklaşımı bir tarafa bırakmalarını söyleyen Turan;  “Beş sene iktidarla orantılı yerel yönetimler, biz Ankara’da bu işleri yapacağız bizimle uyumlu olan, bizimle daha sık görüşen, daha sıkı iş yapan, hizmetleri takip eden insanların olması daha kıymetli. O yüzden Lapseki’de 260 tane yeni oy kullanacak genç varsa hepsinin önce kendisi için AK Parti ye oy vermesi lazım. Hepsinin kendi önündeki beş sene için, daha iyi yol yapmak, daha iyi su, doğalgaz, daha iyi park, yeşil alan, daha iyi yaşanabilir bir Lapseki için iyi düşünmesi lazım. Yoksa diğer arkadaşımız 10 yıl belediye başkanlığı yapmış, bunları niye yapmamış. Bende o zamanları hatırlıyorum, sahilde bir tane heykel var deniz kızı ve o deniz kızından başka akılda kalan doğru dürüst bir şey yok. Şimdi, iki dönem başkanlık yapmış demek 10 yıl demek. Şimdi bir daha istiyor, 15 yıl demek senin 10 yılda yaptığın iş ortada. O yüzden 10 yılda yaptıklarını bir kenara koyuyoruz. Bırakın partiyi, ideolojiyi Lapseki’de kim daha çok iş yapar ona oy vermemiz lazım” dedi.
 
“Aynı motivasyon, aynı başkanın devam etmesi lazım”
Lapseki’ye yapılan yatırımları sıralayan Turan; “Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı, bizler Milletvekiliyiz. Biz 5 sene buradayız. diyoruz ki; ‘bize uyumlu bir ekip verin ki Ankara, Çanakkale, Lapseki dengesini iyi oturtalım. Beraber hizmet alalım istiyoruz. Beş yıl önce doğalgaz gelecek dedik,  güldüler inanmadılar.  Bugün doğal gazımız var. Abone sayısı bini geçmiş çok kıymetli bir iş bu daha temiz hava demek, daha çok sıcak su demek vesaire. Aynı şekilde yollarla ilgili ve bunun yanında köy yolları, alt yapıyla ilgili, sahildeki kafelerle ilgili birçok konuda beş yılda büyük değişim oldu. İstiyoruz ki yeni dönemde de iç kısımlara daha fazla iş yapalım ama aynı motivasyon, aynı başkanın devam etmesi lazım” dedi.
 
“Çalışan mı kazanır, uyuyan mı”
Milletvekili Turan son olarak; “Bildiğiniz gibi belediye binamız değişti. Onunla ilgili son aşamaya gelindi. Başkanımız, ‘ben seçimden önce yeni binaya geçeceğim ve halkımıza açacağım’ dedi. Demek istediğim şu gecenin bu saatinde sizleri fazla yormak istemem ama burada 40-50 kadar genç varsa, bir dert vardır. Derdi olmayan, sevdası olmayan adam gecenin bu saatinde buraya gelmez. Hiç kimse gecenin ikisinde buraya gelmez ama bizi farklı kılan bu. AK Parti’nin nasıl çalıştığını biliyorsunuz. Bakın bu gün listeleri çıkarttırdım, sadece kampanya döneminde 15 günden bahsediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan 21 ile gitmiş ve 21 ilde miting yapmış. Aynı şekilde yardımcıları, Grup Başkanvekilleri, Bakanları hepsi. Peki muhalefetin tek bir mitingi var mı? Adam daha başlamadı. Aday kim olsun kavgası, istifa etmedin kavgası. Brezilya dizilerine döndü iyice. Allah çalışana verir, üretene verir, siz gecenin ikisinde burada toplantı yapıyorsunuz onlar uyuyorlar. Çalışan mı kazanır, uyuyan mı” dedi. (Haber Merkezi)
Paylaş