Turan "Lapseki, hem tarım hem de turizm kenti"

1002

 Lapseki Sahilinde geleneksel olarak yapılan ‘33’üncü Kiraz Festivali’ bu yıl da yapıldı. Festivale katılımın yüksek olduğu gözlendi. Festivalin finalinde ise ünlü şarkıcı Demet Akalın sahne aldı. Festivalde daha önce yapılan kiraz yarışmasında dereceye giren üreticiler hediyelerini aldı. Üreticilerin hediyeleri, AKP Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, AKP Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından verildi. Açılış konuşması yapan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, hizmetlerinde emeği geçen ve katkıda bulunan başta Milletvekili Bülent Turan ve Milletvekili Ayhan Gidere teşekkür etti. Festival kapsamında konuşma yapan Turan ise, dünyaya, ‘kirazın ve şeftalinin memleketi bu topraklar’ demeye başlayacaklarını söyledi. Lapseki’nin tarihinin ve turizminin ayağa kalkmasını istedikleri dile getiren Turan; “Tüm Türkiye’ye hatta tüm Dünyaya kirazın ve şeftalinin memleketi bu topraklar demeye başlayacağız. Zaman zaman şeftali, kirazdaki ve tarımdaki güzel işlerimizin yanında istiyoruz ki çok daha güzel işler yapabilelim. İstiyoruz ki buranın tarihi, turizmi ayağa kalksın. Nasıl ki belediye başkanımızın hizmetleriyle gurur duyduk nasıl ki bölgenin en gelişen ilçesi Lapseki oldu. Nasıl ki sahil bandında her gün değişen güzellikler görmeye başladık. Aynı etkiyi istiyoruz ki köprümüzden sonra çok daha fazla yaşayalım” dedi.

 
“Bu bölge turizm kadar bir tarım kenti”
Lapseki bölgesinde turizmin olduğu kadar tarımın da yüksek olduğunu söyleyen Turan; “Köprü Lapseki’nin hayatı demek, köprü Lapseki’nin ihracatı demek, köprü sağlığımızın hızlanması demek, köprü turizmin artması demek. Ne demiştik köprüyü yapacağız. Başladık. Göreceksiniz davulla zurnayla günü geldiğinde gecikmeden hep beraber Gelibolu’ya yürüyerek köprüden geçeceğiz. Bu bölge turizm kadar bir tarım kenti. Bizdeki sebze ve meyve hiçbir yerde yok. Duymuşsunuzdur, Çanakkale’mize tarım gıda sanayi bölgesine başladık. Bin 500 dönüm devasal bir yer. Tarım işçisinin çalışacağı harika bir imkandan bahsediyoruz. Lapseki’nin nüfusu kadar çalışılacak bir yerden bahsediyorum. Tarım işçisinin yanında yan etkinlikler, örneğin kamyon şoförü yük taşıyacak, otobüs şoförü servis çekecek, marangoz kasa yapacak derken devasal bir imkandan bahsediyoruz. 92 tarım fabrikasının olacağı bir alandan bahsediyoruz. Bu şu demek; eğer orası bittikten sonra bizim kirazımızın markası, etiketi, ihracı çok daha kolay olacak” dedi. 
 
“Troia 2018 Lapseki’nin turizmi demek”
Konuşmasında 2018 Troya Yılı’nın Lapseki’ye sağlayacağı katkılardan ve yapılan çalışmalardan bahsederek; “ Bizim şeftali, üzüm, süt ihracımız çok daha rahat olacak. Şimdiye kadar hiç yapacaklarımızı değil ya temel attığımızı ya da yaptığımızı söyledik. Tarım Gıda Sanayi Bölgemizde kamulaştırmalar bitti, yer tahsisleri başladı, kış gelmeden temel atıyoruz. İki sene sonra açılışını yapıyoruz. Onun ötesinde Troia 2018 Lapseki’nin turizmi demek, Troia 2018 bu bölgeye daha fazla turist gelecek demek. Görüyorsunuz her gün gelişen, dönüşen Lapseki’miz, Çanakkale’miz artık Türkiye’de büyük projelerle adlandırıyor kendisini. Artık köy değiliz, kasaba değiliz, yıldızı parlayan bir şehiriz hamdolsun. Bununla gurur duyuyoruz, keyif alıyoruz. Köylüsüyle, romanıyla Lapsekilisi bu bölgede bir ve beraber olmanın adını yaşıyoruz. Tüm bölgemize Çanakkale başta olmak üzere örnek olmanın adımlarını atıyoruz. Sosyal faaliyetlerimizle, imar alt yapımızla, suyla, kanalizasyonla bam başka bir sahne açıyoruz. Hastanemiz bitti, okullar bitti, hükümet konağımız bitti. Şimdi şehitliğimize başlıyoruz. İnşallah tarihi adımlarla beraber tarihi alanlarla beraber Lapseki Çanakkale’nin merkezi olmaya aday olacak” dedi.(Haber Merkezi)
Paylaş