havadurum

Turan; "Depremzede vatandaşlar daha güvenli ortamda yaşayacak"

725

 AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili adayı Bülent Turan, Ayvacık Belediyesi tarafından yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışına katıldı. Ayvacık’ta gerçekleştirilen açılışa, AKP Milletvekili adayı Bülent Turan, Vali Orhan Tavlı, Gençlik Hizmetleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, AKP Çanakkale Milletvekili adayı Jülide İskenderoğlu, AKP Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Açılışı gerçekleştiren Turan, Ayvacık’ın ve Çanakkale’nin kalkınabilmesi için gerekli her şeyin yapılacağını söyledi.  Ayvacık’ın değiştiğini ve dönüştüğünü söyleyen Turan; “Ayvacık artık sadece kendi içine kapanan sadece kendi bölgesinde değil, bir dünya şehri olsun istiyoruz. Çanakkale’nin markasının yanı sıra bir ekstra marka değeri katsın istiyoruz. O yüzden başkanımız öncülüğünde büyük husun bölgesinde temelini attığımız devasal bir liman projemiz var. Bakınız her hangi gibi bir limandan bahsetmiyoruz. O liman kruvazör gemilerinin yanaşabileceği özel bir liman Çanakkale’mizde yok, yanaşamıyor. Küçükkuyu’da da yok, yanaşamıyor.  Kruvazör dediğimiz gemiler bu limana yanaşabilecek. Çünkü burada Troya’sı var, burada Assos’u var buranın sahili, peyniri, zeytini, olan değerli yerler o yüzden gemiler geçerken buraya uğrayabilsin Turistini birkaç gün bırakıp tekrar yola devam etmesini istiyoruz. Bunu yaparken tabi ki Küçükkuyu-Midilli gümrük kapısını açtık. Tabi ki Lapseki’de yat limanına başladık. Tabi ki Gelibolu’da feribot limanımızın temelini attık. Bizler bu bölgenin ayağa kalmasını istiyoruz” dedi.

 “Ayvacık’a yapılan yatırımların maliyeti 7 milyonu buldu”

Ayvacık Belediyesi tarafından yaptırılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun açılışında konuşan Turan, Ayvacık’a yapılan yatırımları sıralayarak; “Ayvacık-Kısacık göletimiz projemiz oldu, yüzde 50 yapımı devam ediyor, bunu da bitireceğiz. Onun dışında bölgemiz için çok önemli olan Ayvacık Çam köy göleti bitti, su tutumu başladı. Maliyeti 7 milyona yakın fakat bunları yaparken hiç gençlerimizi ihmal etmedik. KOSGEB teşvikleri, genç yatırımcı hayvancılık gibi tüm alanlarda gençlerimizle ilgili özel düzenlemeler yaptık. Sadece havuz yapan yol yapan insanlar değiliz. Gencimiz adım atmak istesin mutlaka devletimizin yanında olması için imkanlar sunmaya çalıştık. Bunun dışında Ayvacık’mızın yeni dönemde atağa kalkması için başkanımızın öncülüğünde katı atık projesi yaptık. Bakın Çanakkale’nin çevreyle ilgili iddiasını en çok göğüsleyen parti AK Parti Biga, Çan, Yenice bölgesinde hepinizin takip ettiği katı atık tesisimizin sonuna geldik. Şimdi aynı şekilde Bozcaada, Ayvacık, merkez olmak üzere Bayramiç, Küçükkuyu bu bölgede yüzlerce köy ilçeler ve beldelerle beraber katı atık tesisinin temelini atıyoruz“ dedi.

“340 tane binanın sunumu yapılacak”
Milletvekili Turan, Ayvacık’ın deprem bölgesi olan Yukarıköy’deki deprem konutlarını inceledi.  Biten konutların içerisini gezen Turan daha sonra da açıklamalarda bulundu. Turan açıklamasında; “Ayvacık maalesef çok sayıda depremin olduğu hepimizi üzen bir süreç yaşadı. En büyük tesellimiz hiçbir can kaybı olmaması hamdolsun zaman zaman sarsıntıların devam ettiğini görüyoruz. O zaman buraya geldiğimizde sözümüz olmuştu. Köylerimize hak ettiklerinin daha ötesinde bir köyü bir siteyi armağan edelim demiştik. Bununla ilgili vaatlerimiz olmuştu, Allah’a hamdolsun bitme aşamasına gelen konutlarımızı gezme imkanı  bulduk. İç dizaynıyla dış yapısıyla bahçeleriyle bölgeye örnek bir site haline geldi. Site demeyelim bir köy haline geldi. Artık depremde hasar gören köylülerimiz çok daha emin ortamda güvenli bir ortamda hayatlarına devam edecekler 1 buçuk ay içerisinde buranın teslimatı yapılacak gördüğünüz gibi bitmiş durumda artık. Fakat asıl müjdemiz şu temmuz ayı içerisinde yeni 340 tane binanın sunumu yapılacak köylülerimiz hangilerini tercih edecek soracaklar yetkililer bu karardan sonra ihalesi başlayacak şuan teslim edilen 200 konut yeni dönemde 340 tane yeni binamızın inşaatına başlayacağız” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş