havadurum

Turan, "2 yıl içinde tamamlamayı planlıyoruz"

440
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında Çanakkale il genelinde yapılacak 1290 konut için hak sahipleri kurayla belirlendi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi`ndeki kura çekimi programı, saygı duruşu, İstiklal Marşı`nın okunması ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) hazırlanan kısa filmin gösterimiyle başladı. Törene, Vali İlhami Aktaş, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Ak Parti İl Başkanı Naim Makas, Gelibolu Ak Parti İlçe Başkanı Serhad Sürücü, Toplu Konut İdaresi Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, İl Genel Meclis üyeleri, Şehit aileleri ile gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise kuraya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Çanakkale`de inşa edilecek konutların modern mimariye uygun çok katlı olmadan bir denge içinde yapılacağını kaydederek, "2 yıl içinde konutları tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Sosyal konutların yeni etapları da gelecek ve Çanakkalemizde ev sahibi olmak isteyen hemşehrilerimizin başvurularına açık olacak" diye belirtti. Çanakkale`de TOKİ Sosyal Konut Projesi kapsamında, Çanakkale Merkez`de 370, Ayvacık`ta 188, Biga İlçesi ve Karabiga Beldesinde 104, Ezine`de 388, Gelibolu`da 80, Gökçeada`da 160 olmak üzere toplamda 1290 yeni konutun sahipleri Noter huzurunda çekilen kurayla belirlendi. 
 
İlk kurayı Vali Aktaş çekti
TOKİ Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik, törende Çanakkale Merkez`de 370 konutun, il genelinde ise 1290 konutun hak sahiplerinin kurayla belirleneceğini söyledi. Çanakkale`de toplam başvuru sayısının 18 bin 174 olduğunu ifade eden Çelik, kura çekiminin Çanakkale 3. Noteri denetiminde yapıldığını, sonuçların e-devlet üzerinden de açıklanacağını sözlerine ekledi. Şehit Ailesi kategorisinde İlk kura Vali İlhami Aktaş tarafından çekildi. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ise "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`ın başlattığı bu hamle ile Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı projesinde 250 bin insanımız ilk evlerine kavuşacaklar. Bu duygu çok güzel bir duygu. Çanakkale`de de 1290 hemşerimiz ilk evlerine kavuşmuş olacak. Yaklaşık 20 bin başvurumuz var. Kurada çıkmayacak vatandaşlarımız üzülmesinler. Bu proje bir defaya mahsus değil. Yıllara sari olarak devam edecek. İnşallah onlar da ev sahibi olacaklardır" diye konuştu. Konuşmaların ardından kura çekimleri devam etti.
 
"Sosyal konutların yeni etapları da gelecek"
Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise kuraya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çanakkale Merkez ve ilçelerine yapılması planlanan 1290 konutun kura çekimi bugün yapıldı. Hak sahiplerimiz belli oldu. Çanakkalemizde inşa edilecek konutlar, modern mimariye uygun, çok katlı olmadan bir denge içinde yapılacak. Çanakkale Merkez`de 370, Ayvacık`ta 188, Karabiga`da 104, Ezine`de 388, Gelibolu`da 80 ve Gökçeada`da 160 konut inşa edilecek. 2 yıl içinde konutları tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz. Sosyal konutların yeni etapları da gelecek ve Çanakkalemizde ev sahibi olmak isteyen hemşehrilerimizin başvurularına açık olacak. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu`yla birlikte emeği geçenlere teşekkür ediyor, hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyoruz" diye belirtti.
 
"Kentimiz tüm hızıyla büyümeye devam ediyor"
Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas konuyla ilgili kuranın ardından yaptığı yazılı açıklamada, "Hak sahiplerine hayırlı olsun. Türkiye çapında 250 bin, Güzide kentimiz Çanakkalemizde ise 1290 sosyal konutun hayata geçirileceği, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan İlk Evim İlk İşyerim Projesi fırsatını bizlere sağlayan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bu güzel projeyi hayata geçiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımıza, projenin şekillenmesi ve kentimizin de güzel bir pay almasında gayret gösteren Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan ve Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kadim şehrimiz Çanakkalemiz bizler için değerli ve kıymetli, kentimiz tüm hızıyla büyümeye devam ediyor, 2023 vizyonuyla Çanakkale`yi Türkiye Yüzyılı`na yakışır bir şekilde her alanda geliştirmeye devam ediyoruz" dedi.
(AA-Damla Yeltekin)
Paylaş