havadurum

Tuna, TSO’ya konuk oldu

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İÇDAŞ Salonunda yapıldı. MHP Çanakkale Milletvekili adayı Kürşat Tuna, ÇTSO Meclis Toplantısının konuğu oldu.

440
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay, Çanakkale’nin Türkiye’nin ihracata dayalı ileri teknoloji sanayi üretiminin merkezi olması gerektiğini belirterek, “Çanakkale çok ivedi olarak bir kaç tane daha yeni beş yıldızlı otel yatırımı çekebilmelidir. Kentin sosyal ve ekonomik gelişimi için, çok özel tasarlanmış, sanayi, teknoloji, tarım ve hayvancılık teknikleri konusunda ihtisaslaşacak özel üniversiteler çekilebilmelidir. Çanakkale, tıpkı Biga-Bandırma arasındaki ihtisas sanayi bölgelerinde olduğu gibi, sanayi kümelenmelerinin en çarpıcı örnekleri ile donatılmalıdır” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ise, Yönetim Kurulu’nun ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nin fuar alanı kapasitesini artırarak, üyelerin tanıtım ve rekabet gücünün de artırılmasını sağlayacak sabit ve kalıcı bir Fuar Ticaret Merkezi için değerlendirme düşüncesini Meclis ile paylaştı. Bülend Engin, taslak çalışma hakkında bilgi vererek, bununla ilgili teknik ve mimari çalışma hakkında düşüncelerini paylaştı. Bülend Engin, “Bu süreçte tüm yerel aktörler ile ulusal ve uluslararası fuar düzenleyicilerini bir araya getirerek, bir ilk olarak “Çanakkale 2023 Fuar Vizyonu” adı ile Fuar Çalıştayı düzenlemeyi planladık” diye konuştu.
 
 
TSO`nun enerjisi, Çanakkale rüzgarından!
Yönetim Kurulu adına bilgilendiren Meclisi bilgilendirmek üzere kürsüye gelen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Oda olarak 2015 yılını dolu dolu geçirdiklerini belirterek “ÇTSO 2`nci AR-GE ve Rüzgar Türbini ile ilgili projelerimizi Meclisimizin onayı üzerine hazırladık. Sonuçlar belli olduğunda sizlerle paylaşacağız. İnşallah 2015 yılında 2`nci AR-GE Merkezimizin temelini atacak, Çanakkale’nin rüzgarını kendi türbinlerimizden estirecek, odamızın enerjisini Çanakkale rüzgarından üreteceğiz. Çanakkale Ticaret Sitesi ile ilgili Meclis, Yönetim ve Komite üyelerimizden oluşan Çalışma Grubu yer konusunu sıkı takip ediyorlar ve çeşitli alternatif yerler tespit ettiler.”
 
Tuna imzayı attı
MHP`nin 1`inci sıra Milletvekili adayı İbrahim Kürşat Tuna da burada bir konuşma yaparak, partisinin seçim bildirgesi ile ilgili bilgiler verdi. Tunan`nın konuşması sırasında, sahnedeki perdeye, Meclis Başkanı Osman Okyay’ın da vurguladığı; ÇTSO`nun Çanakkale`nin atıl durumdaki potansiyellerini ekonomiye kazandırmak, ekonomik ve sosyal kalkınmayı hızlandırmak ve sermayeyi tabana yaymak hedefiyle Çanakkale milletvekillerinden gerçekleşmesini istediği 13 madde yansıtıldı. Tuna konuşmasında, MHP`nin Çanakkale’de dört genç ve nitelikli isimle yola çıktığını belirterek, “Hazırlamış olduğumuz seçim beyannamesi, tam bir iktidar beyannamesidir. Ülkemizdeki ekonomik yapının bozulmasının farkında olarak, bu dönemde seçim beyannamemizde ekonomiye çok ciddi bir ağırlık verdik. Bu konuda alanında uzman profesyonel, tecrübeli ekiplerimiz aylarca çalışma yaparak, STK’lardan, odalardan, esnaflarımızdan gelen raporlar çerçevesinde ve ekonomistlerin değerlendirmesiyle kalıcı, sürdürülebilir bir ekonomik model inşa etmek için önemli toplantılar gerçekleştirdik ve bunlar seçim beyannamemizde yer aldı” dedi. Toplantı, Kürşat Tuna’dan ÇTSO’nun iş dünyasının siyasilerden 13 maddeli istek listesi konusunda çalışacağına dair imza alınması ve toplu fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi. (Haber Merkezi)
Paylaş