Tuna; “Konaklamada alt yapı eksik”

Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale turizminde yaşanan konaklama yatırımlarının eksikliğine dikkat çekti.

518
Turizmin gelişmesi için de yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara katılmak için yaptıkları girişimlerden bahseden Vali Güngör Azim Tuna, turizm açısından önemli bir yerleşim birimi olan Çanakkale’nin özellikle konaklama tesisleri anlamında alt yapısının eksik olduğunu söyledi. Turizmde daha iyi konumlara gelebilmek için acil olarak 5 yıldızlı otellerin yanı sıra kongre merkezi gibi yatırımların yapılmasının şart olduğunu vurgulayan Vali Tuna, en kısa sürede bunun el birliğiyle tamamlanması gerektiğine dikkat çekti.
 
“Fuarları önemsiyoruz”
Turizm ile tarım sektörüne önemli katkıları olan yurtiçi ve yurtdışı fuarların Çanakkale açısından önemli olduğunu kaydeden Vali Tuna; “Çanakkale’nin turizm ve tarım potansiyeline işarete diyoruz. Çanakkale’nin sağlıklı bir şekilde bu iki ana konu ile büyümesi ve gelişmesinden yana olduğumuzu her fırsatta dillendiriyoruz. Dolayısıyla yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılımları da önemsiyoruz. Bu konuda hazırlıklarımız devam ediyor. Geçen sene olduğu gibi İzmir’deki Travel Turkey ve İstanbul EMİTT Fuarları’na katılım içim şimdiden hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yerlerimizi ayarladık. Geçen senenin en az iki misli, sadece ilimize ait yerlerimiz olacak. Güzel bir organizasyonla bu fuarlara yine katılacağız” dedi.
 
Ekonomik potansiyelimiz en iyi şekilde tanıtılacak
Çanakkale için çok önemli bir dönüm noktası olacağına inandığı Paris SİAL Gıda Fuarı’nda kenti en iyi şekilde tanıtacaklarının altını çizen Vali Tuna; “Önümüzde bizi bekleyen önemli bir Tarım Fuarı var. Paris SİAL Gıda Fuarı. Tarım sektörü Çanakkale için önemli. İhracat potansiyelimiz olduğu için bunun gelişmesi anlamında önemsiyoruz. İşadamlarımızla birlikte bu fuarlara katılacağız. İlimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Şu anda bire bir ikili görüşmeler yapan ülkeler var. Ortak bir iletişim zemini oluşturulmuş. Paris SİAL Gıda Fuarı Çanakkale için çok önemli bir dönüm noktası olacak. Tarımda master plan çalışmaları devam ediyor. Stratejik bakış açısıyla bundan sonraki önümüzdeki dönemde tarımda daha iyi bir yol almanın çarelerini hep birlikte arayacağız” diye konuştu.
 
“Konaklama tesisleri anlamında alt yapımız eksik”
Çanakkale’nin konaklama anlamında alt yapısının eksik olduğunu dile getiren Vali Tuna şu şekilde konuştu: “Hangi alanlarda Çanakkale ön plana çıkmalı? Kongre ve sağlık turizmi diyoruz. Çanakkale’yi ön plana çıkararak o doğrultuda alt yapı hazırlayarak yolumuza devam etmemiz lazım. Acil olarak bir iki tane 5 yıldızlı otelin yanı sıra kongre merkezi gibi yatırımların yapılması lazım ki, bir çok şey kendiliğinden gelecektir. Turizmde organizasyon anlamında büyük bir eksikliğimiz var. Tur operatörlerini mutlaka dışarıdan buraya getirip, onların desteğini almamız gerekiyor. Bursa’ya çok sayıda Arap turistin geldiğinden bahsediliyor. Bursa ile komşu bir iliz. Çanakkale’ye getirirsek eminim ki arkası gelecektir. Onları buraya getirmenin yoluna bakacağız. Bir iki grup Çanakkale’ye gelirse bazı şeyler kendiliğinden olacaktır. Ama özellikle konaklama tesisleri anlamında alt yapımız eksik. Bunu el birliği ile tamamlamamız lazım.”
Paylaş