TÜKODER`den UYARI

TÜKODER Çanakkale Başkanı Ali Rıza Berkit, tüketicileri telefon ile TÜKODER adına hesap işletim ücretine aracılık yapma bahanesi ile arayan dolandırıcılara karşı uyardı. Polis ve savcı adını kullanarak yapılan dolandırıcılığın ardından şimdi de vatandaşları, TÜKODER adına arayan fırsatçılara karşı uyaran Berkit, bazı kişilerin derneğin adını kullanmasına tepki gösterdi.

640
 
Polis ve savcı adını kullanarak yapılan dolandırıcılığın ardından, şimdi de vatandaşları TÜKODER adına arayan fırsatçılara dikkati çeken Başkan Ali Rıza Berkit bankalardan hesap işletim ücreti alınması konusunda aracılık yaptığını söyleyen bazı kişilerin derneğin adını kullandığını belirterek TÜKODER’in böyle bir konuyla ilgisinin olmadığını ifade etti. Berkit tüketicilerin 850 ile başlayan bir numara tarafından TÜKODER adına arandığını ve son 10 yıllık geriye dönük kredi kartları ile ilgili bankalardan onların adına tahsilat yapacağını bildiren kişilerin olduğunu söyleyen TÜKODER Başkanı Ali Rıza Berkit ikna olanlardan 99 lira talep edildiğini belirtti.
 
Çanakkale’de bu tür 5-6 olayın cereyan ettiğini ifade eden Berkit, aynı olayların Eskişehir’de de yaşandığını söyledi. Berkit: “Vatandaşlarımız 850 ile başlayan bir numaradan derneğimiz genel merkezinden arandıkları ile ilgili bir telefon alırlarsa itibar etmesinler ve bize de bilgi versinler. Başvuran ve şikayetçi olan vatandaşlar numaranın açık olduğunu ve geriye dönüş yapılabildiğini de ifade ettiler. Bu konunun kesinlikle TÜKODER’le alakası yoktur. Bankalardan hesap işletim ücretini tüketici adına kimse talep edemez. Tüketici şahsen ya da sadece avukatı aracılığı ile başvuruda bulunabilir” diye konuştu.
Paylaş