havadurum

TÜKODER 23 yaşında!

TÜKODER Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, TÜKODER`in kuruluşunun 23`üncü yılı nedeni ile yaptığı açıklamada, “AKP hükümeti tüketici haklarını hiçe saymakta ve hazırladığı `Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı`sında tüketicileri değil bankaları ve para babalarını korumaktadır. Bu gidişe ancak örgütlenerek ve sesimizi yükselterek `dur` diyebiliriz” dedi.

490
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, 1990 tarihinde kurulan TÜKODER`in tüketici hakları noktasında önemli çalışmalar yapan, en güçlü tüketici örgütü olduğunu dile getirdi. “25 Ekim 1990 tarihinde kurduğumuz TÜKODER`miz bugün 22 yılını bitiriyor” diyen Berkit, “22 yıldan bu yana `tüketici hakları ve tüketicilerin bilinçlendirilmesi` yolunda ödün vermeden, hiçbir siyasi görüşün arkasına takılmadan, hiçbir şirket, kurum ya da kuruluştan destek almadan ve kimsenin sözcülüğünü yapmadan sadece siz tüketiciler için çalışmaya ve hak aramaya devam ediyoruz. Mücadelemiz bugüne kadar aynı hızla devam etti, bundan sonra da etmeye devam edecek. Derneğimizin bugüne gelmesinde büyük emekleri olan sevgili kurucu başkanımız Ayşe Akman’ı saygıyla ve değerli onursal başkanımız Mehmet Sevim’i bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyoruz. Onlar Türkiye’de henüz tüketici kavramı bilinmezken bu mücadeleyi başlattılar ve ömürlerini tüketicilere adadılar. Sevgili Mehmet Sevim bu mücadelenin içinde 2005 Şubat’ında aramızdan ayrıldı. Bizler ve tüketici mücadelesi onu asla unutmayacak ve onun açtığı yolda yürümeye devam edecektir. Değerli tüketiciler, TÜKODER 1990 yılından bu yana ülke çapında 52 şubesi ve 35 bini aşkın üyesiyle en büyük ve 1998 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla `Kamu Yararına Çalışan Dernek` statüsünü kazanmış ilk tüketici derneğidir. Bugüne siz tüketicilerimizin desteği ve güveni ile geldik, aynı güvenle yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
“Örgütlenelim”
TÜKODER Şube Başkanı Ali Rıza Berkit, AKP iktidarı döneminde tüketicilerin hak kayıplarının giderek arttığını ifade ederek, tek çarenin örgütlenmek olduğuna vurgu yaptı. Berkit, “Ülkemizde AKP’nin iktidara geldiği günden bu yana her geçen gün tüketicilerin yoksullukları artmakta, zamlar durmamakta, bir yandan var olan vergiler artırılırken, bir yandan da yeni yeni vergiler konulmakta, en ufak Demokratik talepler polis şiddeti ile bastırılmaktadır. AKP hükümeti tüketici haklarını hiçe saymakta ve hazırladığı `Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarı`sında tüketicileri değil bankaları ve para babalarını korumaktadır. Bu gidişe ancak örgütlenerek ve sesimizi yükselterek `dur` diyebiliriz. Bunun için de bir araya gelmek ve haklarımızı birlikte savunmak zorundayız. Bireysel çıkışlar ve mücadelelerle hiçbir yere varamayacağımız bilinen bir gerçektir, bu anlamda sizlerin de derneğimize üye olmanızı, aramıza katılmanızı ve bizlere daha çok destek olmanızı bekliyor ve diliyoruz” dedi.
Paylaş