havadurum

TÜBİTAK Bursa finalinde Çanakkale rüzgarı

877
TÜBİTAK 2023 Yılı 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Finali sonuçlarında Çanakkale öğrencileri ve öğretmenler birincilik, ikincilik ve üçüncülük başarısı elde etti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı açıklamada öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, "Emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve onları destekleyen okul yöneticilerimiz ile velilerimizi tebrik eder, öğrencilerimize Türkiye finalinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verdi. 
 
Birincilik Bahçeşehir Koleji`ne gitti
Çanakkale Özel Çanakkale Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi, "Kimya-Hidrojen Enerjisi" alanında "Güneş Işığından Hidrojen Üretimi için Doğal Katalizörlerin Geliştirilmesi" projesiyle Danışman Öğretmen Seval Karaaslan ile lise öğrencilerinden Ahmet Kağan Koyuncu ve Yusuf Koca birincilik başarısı elde etti. 
 
Anadolu Lisesi`nden büyük başarı
Çanakkale Merkez Çanakkale Anadolu Lisesi, "Değerler Eğitimi-Kültürel Miras" alanında "Anzak Şafak Ayini`nin Altında Yatan Değer; Sadakat" projesiyle Danışman Öğretmen Elif Seda Muslu ile lise öğrencileri Gökçe Sahra Akman, Miray Tosya ve Rümeysa Çakır; Teknolojik Tasarım-Dijital Dönüşüm alanında "Nesnelerin İnterneti Tabanlı Dijital Posta Kutuları" projesiyle Danışman Öğretmen Mert Yılmaz ile lise öğrencileri Niyazi Murat Akın, Ahmet Metehan Elmas ikincilik başarısı elde etti. 
 
İstek Koleji fizik kategorisinde dereceye girdi
Çanakkale Özel İstek Çanakkale Bindokuzyüzonbeş Fen Lisesi, "Fizik-STEAM" alanında "Piezosentez: Piezoeletrik ile Kendi Enerjisini Üreten Araç" projesiyle Danışman Öğretmen Merve Cengiz ile lise öğrencileri Damla Şark, Nilsu Doğancı, Elif Gökçe Şevik üçüncülük başarısı elde etti.
(Yusuf Sonkurt) 
 
Paylaş