havadurum

Troia Festivali coşkuyla sürüyor

50.Uluslararası Troia Festivali etkinliklerinin üçüncü gününde kent sokakları halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle renklenirken, düzenlenen konserlerde ise vatandaşlar büyük bir coşku yaşadı.

650
Kentlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikler gün boyu devam etti. Festivalin ilk gününden itibaren, kentin çeşitli noktalarında gösterilerini devam ettiren halk oyunları ekipleri festivale renk katmaya devam ediyor. Hırvatistan, Macaristan, Moldova gibi yabancı ülkelerin yanısıra, Anadolu Turizm ve Folklor Derneği Ekibi ile Çanakkale Belediyespor Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri büyük ilgi topluyor. Halk oyunları ekipleri festivalin üçüncü günü kapsamında İsmetpaşa Mahallesi Muhtarlık ve Hizmet Evi önünde sahne aldı. Ekiplerin gösterileri, kentliler tarafından ilgiyle izlendi.
 
 
Tiyatro severler Amfi Tiyatro`da buluştu
Kültür sanat etkinliklerinin hız kesmediği üçüncü günde, Amfi Tiyatro`da İstanbul Komedi Oyuncuları Topluluğu`nun hazırladığı `Aşka Olan Meylim Senin Yüzünden` isimli oyun kentlilerle buluştu. Başrolleri, Kayra Şenocak, Buket Dereoğlu, Ercü Turan ve Zeynep Aydemir`in paylaştığı, kadın erkek ilişkilerini güncel ve esprili bir dille anlatan oyun, kentlilerden de beğeni topladı.
 
Çimenlik Kalesi doldu taştı
Çimenlik Kalesi`nde Türk Müziği Ezgileri yankılandı.İkinci Bahar, Ekmek Teknesi, Sev Kardeşim, Çınaraltı gibi sevilen Türk dizilerinin müzikleri ile tanınan, 1997 çıkışlı geleneksel Türk Müziği grubu İnce Saz, festivalin üçüncü gününde kentlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Çimenlik Kalesi`nde düzenlenen ve çağdaş tınılar ile Türk Müziği makam ve perdelerinin iç içe geçtiği konser, kentlilerden de büyük alkış aldı.
 
 
Gençler, Gripin ile coştu
Çanakkaleli gençler Cumhuriyet Meydanı`na akın etti. Üçüncü gün etkinlikleri kapsamında bir konser de Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlendi. Özellikle gençlerin yakından takip ettiği rock müziğin beğenilen isimlerinden Gripin, meydanda gençleri coşturdu. Konsere olan yoğun ilgi, Demircioğlu Caddesi`ne kadar taştı. Gripin, muhteşem sahne performansıyla göz doldururken, gençler de grubun şarkılarına hep bir ağızdan eşlik etti.
 
Paylaş