havadurum

Troia Festivali başladı

Çanakkale’de 49. Uluslararası Troia festivali kortej yürüyüşü ile start aldı. Kortej yürüyüşü ,katılımcıların etkinlik ve dansları ile halkın beğeni ve ilgisini topladı.Festival teması temelinde Esenler sakinlerinin korteje “Yaşamak için yaşatalım, Susmayalım! Kazdağları’na sahip çıkalım” pankartı arkasında kalabalık bir grup ile katılması ayrı bir anlam oluşturdu...

539
 
 
Belediye önünden başlayan Troia Festivali kapsamında düzenlenen kortej yürüyüşü bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın start verdiği kortej yürüyüşünde yer alan yabancı ülkelerin halk oyunları ekiplerinin sunduğu gösteriler nedeniyle kent sokakları karnaval havasına döndü.
 
Belediye önünde başlayarak Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Çarşı Caddesinde devam eden yürüyüşe CHP Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ile Serdar Soydan, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, çeşitli sivil toplum kuruluşları, yabancı konuklar ve çok sayıda davetli katıldı. Çeşitli ülkelerin halk oyunları ekiplerinin şarkılar söyleyerek yürümesi festivale ayrı bir renk katarken, katılımcıların kendilerine özgü kıyafetleri ise dikkat çekti. Renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü kordonboyundaki Truva Atı önünde sona erdi.
 
Yürüyüşün ardından gerçekleşen Saat Kulesi ışık gösterisi ise büyük beğeni topladı. Daha sonra yabancı ülkelerin halk oyunları ekipleri Çağlar Kaynak Basket sahasında sunduğu dans gösterileri nedeniyle yoğun alkış topladı. Cumhuriyet Meydanı’nda Model isimli grup bir konser verirken, Çimenlik Kalesi’nde ise Jehan Barbur konseri gerçekleştirildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaş