havadurum

Trabzon'da Hava Koşulları Balık Fiyatlarını Etkiliyor: İşte Güncel Balık Fiyatları!

Trabzon'da hava koşulları nedeniyle balık fiyatları dalgalanıyor. Trabzon'da hava koşullarının balıkçılığı nasıl etkilediği ve fiyatlara nasıl yansıdığı konusunda belirsizlik sürerken, balık tüketenler uygun fiyatları tercih etmeye devam ediyorlar.

1154

Trabzon'da son günlerde etkili olan yoğun yağış ve rüzgar, balıkçıları denize açılamaz hale getirerek tezgahlardaki balık fiyatlarına yansıdı. Ortahisar ilçesinin Moloz mevkisindeki balık tezgahlarında hamsi, levrek, çupra, mezgit, uskumru, istavrit, alabalık, palamut ve somon gibi çeşitli balıkların fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor.

Hava Muhalif, Balık Fiyatlarını Etkiliyor

Balıkçı Emin Avcı, hava muhalefeti sebebiyle balığın az geldiğini ve bunun fiyatlara yansıdığını belirtti. Fiyatların günlük olarak değiştiğine dikkat çeken Avcı, "Vatandaş şu anda istavriti tercih ediyor. Ancak sadece 3-5 gün önce hamsi kilogramı 50-60 liradan satılıyordu. Şimdi ise havalar soğuduğu için deniz suyu soğuyacak ve balık fiyatları düşecektir. İnşallah umudumuz bu yönde." dedi.

Yerli Hamsi Az, Hava Koşulları Nedeniyle Pahalı

Süleyman Çakır, yerli hamsinin az olduğunu ve bu nedenle pahalı olduğunu ifade etti. Hava koşullarının balık miktarını etkilediğini vurgulayan Çakır, "Dün yerli hamsi bulunuyordu ama bugün maalesef yok. Hava şartları nedeniyle balık avı yapamıyoruz. Eğer deniz suyu soğursa, hamsi tekrar bol olur ve fiyatlar düşer." şeklinde konuştu.

Balık Tüketenler Uygun Fiyatları Tercih Ediyor

Palamut satın alan Habib Gülbay, mevcut balık çeşitlerinin ve uygun fiyatların olduğunu belirterek, "Ailece haftada yaklaşık 2-2,5 kilogram balık tüketiyoruz." dedi.(AA)

Paylaş