havadurum

Toyota'da menzil sorunu ortadan kalkıyor

Toyota, yeni batarya sistemi ile elektrikli otomobillerin menzil sorununu ortadan kaldırma çalışmaları yürütmeye başladı.

327

 ShiftDelete uzmanlarının yaptığı habere göre, Toyota elektrikli araçlarda menzil sorununu kaldırmak için planlar yapmaya başladı. Toyota, yeni yapacağı teknolojilerle birlikte katı hâl batarya teknolojisi, sıvı bazlı elektrolit kullanan lityum-iyon pillerden daha güvenli ve güvenilir kabul edildikleri için elektrikli otomobiller için bir sonraki önemli adım olarak kabul ediliyor. Tüm bu avantajlarına rağmen katıl hâl bataryaları üretmek ise bir o kadar zor ve maliyetli. Ancak teknolojinin gelişmesi ve elektrikli otomobil sayısının artması ile şirketler bu konuda daha fazla yatırım yapmak için çalışmalara başladı.

Toyota yeni bir katı hâl batarya geliştiriyor
Katı hâl bataryalara yatırım yapan en büyük şirketlerden bir tanesi de Toyota. Elektrikli otomobillere geçiş sürecini hızlandıran Japon üretici, yeni batarya teknolojisi ile elektrikli otomobillerin menzil sorununu ortadan kaldırmak istiyor.
Toyota, 1.199 kilometre menzil sunabilen ve 10 dakikada tamamen şarj olan bir katı hâl batarya teknolojisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Japon otomobil üreticisi dün yaptığı açıklamada, hem katı hâl hem de sıvı bazlı pillerin üretim sürecini basitleştireceklerini, böylece ağırlık, boyut ve maliyetleri yarı yarıya azaltacaklarını açıkladı.
(Erhan Taylan)
 
Paylaş