Toplu sözleşme krizi aşılıyor mu?

Çanakkale Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında krize neden olan toplu iş sözleşmesinde önemli gelişmeler yaşanıyor.

554
Yaklaşık 5 aydan bu ya bir türlü tamamlanamayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sonlandırmak için bir toplantı gerçekleştirildi. Belediye yetkilileri ile dün toplantı yaptıklarını belirten DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, talep ettikleri rakamların istedikleri seviyelere geldiğini ve bu nedenle belediye ile her an anlaşma yapabileceklerini belirterek; “Sendika temsilcileri olarak belediyenin bürokratlarıyla birlikte toplantıya girdik. Görüşmemiz belirli bir noktaya geldi. Önümüzdeki Perşembe gününe kadar büyük bir ihtimalle bir açıklama yapacağız. Umarım anlaşma ile sonuçlanacak. Belediye resmi teklifini bu akşam (dün) sunacak. Ama belediyeden talep ettiğimiz rakamlar istediğimiz seviyelere gelmiş durumda. O yüzden anlaşma sağlayabiliriz” dedi.
 
Memurlar işçileri bekliyor
Tüm Bel Sen ile Çanakkale Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi tamamlandı. Çanakkale Belediyesi ile hemen her konuda anlaşmaya vardıklarını belirten Tüm Bel Sen Çanakkale Şube Başkanı Zeki Önder, sözleşmeyi imzalamak için belediye ile işçiler arasındaki toplu iş sözleşmesini beklediklerini söyledi. Önder; “Çanakkale Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizi tamamladık. Şu an işçileri bekliyoruz. Her konuda anlaştık ve zannediyorum Çarşamba günü de sözleşme töreni yapacağız. Hemen hemen bütün taleplerimiz karşılandı” dedi.
Paylaş