havadurum

Topik nasıl yapılır? MasterChef Topik nasıl yapılır?

Topik nasıl yapılır? MasterChef Çarşamba yayının ardından izleyicilerin en çok merak ettiği tarifler arasındaki yerini aldı. Ermeni mutfağının sevilen tatlarından topik tarifini merak edenler için haberimizde anlattık.

556

Topik nasıl yapılır? Topik içinde ne var? Topik haşlanır mı? Topik meze nasıl yenir? Ermeni mutfağının en bilinen ve sevilen mezelerinden Topik, MasterChef 2023 All Star programının ardından en çok merak edilen mezelerden biri oldu. MasterChef ‘in son bölümünde bireysel dokunulmazlık oyununda yarışmacılardan Topik hazırlamaları istendi. Paptes ve nohudun muhteşem uyumu olan Topik tarifine dair en merak edilen soruların cevaplarını sizler için derledik.

Topik nasıl yapılır?

Topik yapmak için öncelikle nohutları geceden ılık su ve tuzla ıslatmak gerekiyor. Ertesi gün nohutların kabuklarını çıkarıp haşlamak veya blenderdan geçirmek lazım. Haşlanmış patatesleri de püre haline getirip nohutla birleştirmek ve üzerine tahin ve tuz eklemek gerekiyor. Bu karışımı hamur haline getirip 5-6 parçaya ayırıp yuvarlak şekil vermek lazım.

Topik içinde ne var?

Topikin iç harcı için soğanları piyazlık şekilde doğrayıp tuz ve şekerle karamelize etmek gerekiyor. Soğanların içine tahin, tarçın, yenibahar, kuş üzümü ve çam fıstığı eklemek gerekiyor. Bu harcı hamurun ortasına koyup bohça şeklinde kapatmak gerekiyor.

Topik haşlanır mı?

Topikin aslında haşlama usulü ile yapıldığı söyleniyor. Bunun için hamuru tülbentle sarıp boça gibi kapatmak ve kaynar suda haşlamak gerekiyor. Ancak günümüzde daha çok streç film kullanarak bu işlemi yapmak mümkün. Streç filmle sarıp buzdolabında dinlendirmek yeterli oluyor.

Topik meze nasıl yenir?

Topik mezesini servis etmeden önce üzerine limon suyu ve tarçın serpmek lezzetini arttırıyor. Topik, ana yemeklerin yanında veya rakının yanında servis edilebilen bir mezedir. Afiyet olsun!(Saim Tunçman)

Paylaş