havadurum

Tom Lockyer kimdir? Tom Lockyer’in Kalp Krizi Sonrası Durumu Nasıl?

Bournemouth ile Luton Town arasında oynanan maçta kalp krizi geçiren Luton Town kaptanı Tom Lockyer, hastaneye kaldırıldı. 29 yaşındaki futbolcunun hayati tehlikesi devam ediyor. Futbol dünyası, Lockyer için dua ediyor. İşte Tom Lockyer hakkında bilmeniz gerekenler…

670

Premier Lig’de Bournemouth ile Luton Town arasında oynanan maçta kalp krizi geçiren Luton Town kaptanı Tom Lockyer, futbol dünyasını şoka uğrattı. 29 yaşındaki futbolcunun son durumu merak ediliyor. İşte Tom Lockyer hakkında bilmeniz gerekenler…

Tom Lockyer kimdir?

Tom Lockyer, 3 Aralık 1994 tarihinde Cardiff’te doğdu. Defans pozisyonunda oynayan Galli milli futbolcu, Premier Lig takımlarından Luton Town’da forma giymektedir. Kariyerine 2012 yılında Bristol Rovers’ta başlayan Lockyer, 2019-2020 sezonunda Charlton Athletic’te oynadıktan sonra 2020 yılında Luton Town’a transfer oldu. Galler milli takımında da 16 kez forma giyen Lockyer, 1.85 metre boyunda ve 75 kilodur.

Tom Lockyer ne zaman ve nasıl kalp krizi geçirdi?

Tom Lockyer, 17 Aralık 2023 tarihinde Bournemouth ile Luton Town arasında oynanan Premier Lig maçının 59. dakikasında kalp krizi geçirdi. Maçın ortasında yere yığılan Lockyer, saha içinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olayın şokunu yaşayan takım arkadaşları ve rakip oyuncular gözyaşlarına boğuldu. Maç, Lockyer’in durumunun ciddiyeti nedeniyle tatil edildi.

Tom Lockyer’in sağlık durumu nedir?

Tom Lockyer, hastaneye kaldırıldıktan sonra yoğun bakıma alındı. Kalbi duran ve suni teneffüsle hayata tutunmaya çalışan Lockyer’in durumunun kritik olduğu açıklandı. Luton Town kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Lockyer’in ailesinin ve doktorlarının yanında olduğunu ve destek mesajları için teşekkür ettiğini duyurdu. Lockyer’in hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

Tom Lockyer daha önce de kalp krizi geçirmiş miydi?

Tom Lockyer’in kalp krizi geçirmesi, futbol dünyasında büyük bir şok etkisi yarattı. Ancak bu, Lockyer’in yaşadığı ilk kalp krizi değildi. Lockyer, 7 ay önce de yine bir Premier Lig maçında kalp ritmi bozukluğu yaşamıştı. O zamanlar Charlton Athletic forması giyen Lockyer, West Ham United ile oynanan maçın 23. dakikasında fenalaşmış ve hastaneye kaldırılmıştı. Lockyer, olayın ardından yapılan tetkiklerde kalbinde bir sorun olmadığı söylenerek taburcu edilmişti. Ancak Lockyer, o günden sonra kalp sağlığına daha fazla dikkat etmeye başlamıştı.

Tom Lockyer’in kalp krizi, futbol dünyasında nasıl yankılandı?

Tom Lockyer’in kalp krizi, futbol dünyasında büyük bir üzüntü ve endişe yarattı. Lockyer’e destek mesajları yağdı. Premier Lig kulüpleri, Galler Futbol Federasyonu, FIFA, UEFA ve birçok futbolcu, Lockyer’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Lockyer’in takım arkadaşları, rakip oyuncular ve teknik direktörler, Lockyer’in sağlığına kavuşması için dua ettiklerini söylediler. Lockyer’in kalp krizi, futbol sahalarında yaşanan kalp sorunlarının önemini bir kez daha gündeme getirdi.

(Erhan Taylan)

Paylaş