havadurum

TOKİ’den dev arsa satışı! 42 ilde 462 arsa açık artırmayla satılacak!

TOKİ’nin dev arsa satışının detaylarını sizler için derledik. TOKİ’nin elinde bulunan 42 ildeki 462 arsayı yüzde 35 peşinat ve 48 ay vadeyle açık artırmayla satışa çıkaracağını duyurdu. Arsa satışı, 1-2 Kasım tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da yapılacak. Arsalara hem yerinde hem de internetten teklif verilebilecek. İşte TOKİ’nin arsa satışının detayları…

6144

TOKİ, 42 ildeki 462 arsayı yüzde 35 peşinat ve 48 ay vadeyle açık artırmayla satışa çıkarıyor. Arsa satışı, 1-2 Kasım tarihlerinde İstanbul ve Ankara’da yapılacak. Arsalara hem yerinde hem de internetten teklif verilebilecek. İşte TOKİ’nin arsa satışının detayları…

TOKİ neden arsa satıyor?

TOKİ, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olarak, dar ve orta gelirli vatandaşlara konut sağlamak amacıyla faaliyet göstermektedir. Bu kapsamda, TOKİ, elinde bulunan arsaları uygun fiyat ve koşullarla satışa sunarak, hem konut üretimine katkı sağlamakta hem de gelir elde etmektedir. TOKİ’nin arsa satışları, aynı zamanda piyasada oluşan spekülatif fiyat artışlarını da önlemektedir.

Arsa satışının şartları nelerdir?

TOKİ’nin arsa satışında, alıcılar için birçok avantaj bulunmaktadır. Satışa sunulan arsaların tahmin edilen bedeli 15 milyar 861 milyon 229 bin 931 lira olup, yaklaşık 3 milyon 883 bin 551 metrekare büyüklüğündedir. Arsalara peşin veya yüzde 35 peşinat ve 48 ay vadeyle sahip olunabilecektir. Ayrıca Antalya Demre’de de bir arsa kiralanacaktır.

Arsa satışı, 1-2 Kasım tarihlerinde TOKİ’nin İstanbul Hizmet Binası ve Ankara Bilkent Otel ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir3. Arsalara hem yerinde hem de internetten teklif verilebilecektir. İnternetten teklif vermek isteyenler, "emlakmuzayede.com.tr" adresinden kayıt olabileceklerdir. Satışa ilişkin detaylı bilgiye "www.toki.gov.tr" ile "emlakmuzayede.com.tr" internet adresinden ulaşılabilecektir.

Hangi illerde arsa satılacak?

TOKİ’nin arsa satışında, Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Van ve Yalova olmak üzere toplam 42 ildeki 462 arsa açık artırmayla satılacaktır3. Satışa sunulan arsaların nitelikleri ise şöyledir:

  • Konut
  • Ticaret
  • Sanayi
  • Turizm tesisi
  • Özel sağlık tesisi
  • Plansız

(Haber Merkezi)

Paylaş