havadurum

TKP, milletvekillerini savaşa karşı uyardı

Türkiye Kominist Partisi (TKP) üyeleri PTT önünde yaptığı basın açıklamasının ardından TBMM’de Çanakkale’yi temsil eden dört milletvekiline uyarı mektubu gönderdi.

1118
TKP Üyesi Nida Akıncı tarafından yapılan açıklamada Patriot füzelerinin Türkiye’ye geleceğini ve füzelere kumanda edecek NATO askerlerin de gruplar halinde gelmeye başladığına dikkati çekerek, AKP Hükümetinin Türkiye’yi düpedüz bölgesel bir savaşa sürüklediğini ve ABD`yle "stratejik ittifak" masallarıyla memleketi savaş meydanına çevirmeye hazırlandığını belirtti. Akıncı hükümetin savaş borazanlığı yaptığını ve parlamentodan ise ses çıkmadığını belirterek, bir haftadan kısa bir süre sonra NATO askerlerinin kumandasında Partiot füzelerinin kurulacağını, hükümetin konuyu meclisten geçirmeye gerek bile görmediğini söyledi. Parlamentonun sessiz kalmasını eleştiren Akıncı : “TBMM, etkisiz, yetkisiz, teslim olmuş bir parlamento mudur? TBMM üyelerinin söz söylemeye cüreti, karşı durmaya cesareti, halkı temsil meşruiyeti kalmamış mıdır? Sessizliğin suça ortak olmak olduğunu bilmiyorlar mı? Elbette onlar susarsa biz konuşuruz. Meclis susarsa bu ülkenin yurtseverleri hesap sormayı görev bilirler” dedi.
 
TKP’den çağrı
TKP Çanakkaleli AKP ve CHP milletvekillerine yazılı uyarıda bulunarak savaşın engellenmesi için harekete geçmeye çağırdı. TKP tarafından vekillere gönderilen uyarı mektubunda Türkiye’nin hükümet tarafından kaçınılmaz bir savaş ortamına sokulmuş bulunduğu ve milletvekillerine ağır bir sorumluluk yüklendiğine dikkat çekilerek, patriot füzelerinin yerleştirilmesi gerekçesiyle ülkeye NATO askerlerinin giriş yapmasının hukuksuzluk olacağı ve milletvekillerin de açıkça anayasa suçu işlediğini belirtildi. Konunun sadece TBMM`den değil, kamuoyundan da kaçırıldığının belirtildiği mektupta konunun füze gönderen ülkelerde bile tartışılırken, füzelerin yerleşeceği yani bütün riskleri üstlenen Türkiye`de tartışılmaması eleştirildi. Bütün milliyetçi şartlanmaların bir yana bırakılarak, İran`ın patriot füzelerini kendisi için tehdit unsuru saymakta haklı olduğunun kabul edilmesi ve Malatya Kürecik`teki radarlarla patriotların bir sistem oluşturduğu ve en azından İsrail karşısında İran`ı savunmasız bırakmak için kullanabileceğine dikkat çekildi. Mektupta ayrıca Suriye`deki karışıklıklarda Türkiye`nin taraf haline getirildiği belirtilerek ülkenin bir bölgesel savaşın hem kışkırtıcısı, hem de alanı durumuna itildiği belirtildi. Milletvekillerinin bu durumla ilgili taşıdığı sorumluluğun büyük olduğunu belirtilen yazıda savaşın engellenmesi için elden gelen herşeyin yapılması gerektiği ve NATO`ya karşı çıkmanın yurtseverlik olduğu belirtildi.
Paylaş