havadurum

TKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Hatem Su Bayar oldu

Yerel seçimler kapsamında TKP Çanakkale İl Örgütü tarafından adaylık açıklaması yapılarak, peyzaj mimarı Hatem Su Bayar’ın TKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı.

1853

31 Mart yerel seçimlerine adım adım yaklaşılırken siyasi partiler de belediye başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Türkiye Komünist Partisi Çanakkale İl Örgütü tarafından yapılan açıklamada; TKP Çanakkale Belediye Başkan Adayı'nın Hatem Su Bayar olduğu duyuruldu.

“Çanakkale’yi yağmanın esaretinden kurtarmak için yola çıkıyoruz!”

31 Mart 2024 yerel seçimlerine kısa bir süre kalmasıyla beraber TKP Çanakkale İl Örgütü tarafından adaylık açıklaması yapılarak; “Çanakkale’yi yağmanın, talanın, paranın esaretinden kurtarmak için yola çıkıyoruz! Halkın refahı ve mutluluğu, temel hak ve hizmetlerin eşitlikçi sunumu, yurttaşların yönetime örgütlü katılımı ile anılması gereken belediyeler rantın, insan kayırmanın, rüşvetin yuvası olarak biliniyor. Belediye seçimleri, en küçük beldeden büyükşehirlere kadar aday adaylıkları için partilere ödenen milyonlarca liranın, adayların belirlenmesi sürecinde yürüyen pazarlıkların, hiçbir ilke ve programa dayanmayan ittifak arayışlarının, partiler arasında geçişlerin ve satın alınan adayların damga vurduğu bir atmosferde gerçekleşiyor” ifadelerine yer verildi.

“Çanakkale'de yaşanan sorunların uzun yıllardır takipçisiyiz”

TKP Çanakkale İl Örgütü olarak Çanakkale’de yaşanan problemlerin takipçisi oldukları belirtilerek; “TKP hem seçimlerinde hem de yönetiminde paranın sözünün geçtiği bu belediyecilik tarzına mahkum olmadığımızı güvenilir, ilkeli, örgütlü bir seçeneği güçlendirerek gösterecek. Ranta dayalı belediyecilik anlayışını geriletecek ve bunun karşısında komünist belediyecilik ilkelerini ve örneklerini yaygınlaştıracak. TKP Çanakkale İl Örgütü olarak Çanakkale'de yaşanan sorunların uzun yıllardır takipçisiyiz ve bu kentte yaşayanlar olarak da içindeyiz. Seçim çalışmalarımız süresince bu sorunların her birini ayrı ayrı gündeme getirecek, komünist belediyecilik programımız çerçevesinde çözümlerimizi paylaşacağız” diye belirtildi.

“Yalanın değil; emekçi halkın Çanakkale’si için!”

TKP Çanakkale Belediye Başkan Adayının Hatem Su Bayar olduğu ifade edilerek; “Yandaşların ve patronların rantçı adaylarının karşısına TKP Çanakkale Belediye Başkan adayı peyzaj mimarı Hatem Su Bayar ile çıkıyoruz! Kar etmeyi değil, halkın yararını esas alan, ranta kapalı, dürüst, katılımcı belediyeciliği Çanakkale'de hayata geçirmek için seçim çalışmalarımızı başlatıyoruz. Paranın, yalanın, talanın değil; emekçi halkın Çanakkale’si için!” denildi.

(DİLAN KAYNAK)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş