TKP’li kadınlardan Erdoğan’a tepki...

Çanakkale`deki TKP’li Kadınlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Sezaryene karşıyım, kürtaj ise cinayettir’ ifadelerine tepki gösterdi.

601
Sezaryen ile doğum sayısındaki artışın AKP’nin sağlık politikasından kaynaklandığını belirten TKP’li Kadınlar; “Bunun bedelini kadınlara ödetemeyecekler” dediler.
 
AKP’nin kadınlara yönelik politikaları ile insanlık suçu işlediğini dile getiren TKP’li kadınlar; “Tayyip Erdoğan’ın “Sezaryene karşıyım, kürtaj ise cinayettir.” demesi, peşi sıra AKP’li Bakanlar’ın destek açıklamaları II. Cumhuriyet’in dinci gerici, faşist ve kadın düşmanı politikalarının ulaştığı son noktayı ifade ediyor. Kürtaj karşıtlığı, bütün dünyada dinci gericiliğin bilindik gündemlerindendir. Papa, Taliban ve dinci gericiliğin bütün kurumları da AKP hükümeti ve Tayyip Erdoğan gibi kürtaj karşıtıdır. Dinci gerici Tayyip Erdoğan ve partisi de kadın bedenini nüfus politikalarının bir aracı olarak görüyor ve kadını yalnızca doğurganlığı üzerinden muhatap alıyor. Kadının özgürlüğünün onlar için bir hükmü yoktur. Kadının bedeni üzerinde söz hakkı olmaması ise onlar için olağandır. Kürtajın yasaklanması kadınların sağlığı açısından yaşamsal riskler de barındırmakta, sağlıksız koşullardaki uygulamalara kapı aralamaktadır. Tıbben ve yasal olarak bir hak olan kürtaja dil uzatılması, tecavüzcülerin cezalandırılmaması, küçük yaşta evliliğin meşrulaştırılması kadın düşmanı olan II. Cumhuriyet’in politikalarıdır.
 
AKP, kadını evde görmek istemektedir. Kadını toplumda geri plana atan,"anne" ve "eş" vasıfları dışında kimliksizleştiren, "Kadınlar çalışmasa işsizlik olmaz." diyerek eve kapatmaya çalışan, "3 çocuk yapın" diyerek kadını kindar neslinin kaynağı ve kuluçka makinası olarak gören, iktidarda kaldığı süre boyunca ‘kadına şiddeti’ %1400 arttıran AKP`nin, kadın sağlığı ve beden bütünlüğünü gözeten bir uygulama getireceğini düşünebilir miyiz? TKP’li kadınlar, bedenine, emeğine, yaşamına ve ülkesine sahip çıkan tüm kadınlarla, AKP’nin kadın düşmanı, dinci gerici ve piyasacı politikalarına karşı mücadele etme kararlılığındadır. Bizlere kuluçka makinesi muamelesi yapan, emeğimize el koyan AKP’den hesap soracağız! Bütün kadınları AKP’nin kadın düşmanı politikalarına karşı, özgürlük ve eşitlik için, sosyalizm için mücadele etmeye çağırıyoruz!” dediler.
 
Öte yandan Çanakkale Tabip Odası Başkanı Naci Hasanefendi ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu açıklamalarını desteklemediklerini ve bir basın açıklaması yapacaklarını sözlerine ekledi.
Paylaş