TKDK’dan kentte iki önemli yatırım

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu hibe desteklerine hız kesmeden devam ediyor. Şimdiye kadar toplam 107 proje için hibe sözleşmesi imzalayan kurum; iki önemli projeye daha hibe desteği vermek için kolları sıvadı.

683
Firma; Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi’nde kurmak istediği dev soğuk hava tesisi için 11.Çağrı’da proje hazırlayarak kuruma sunmuştu. Toplam yatırım bedeli 3 milyon 260 bin lira olan proje için; AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir’in de yer aldığı törenle, hibe sözleşmesi imzalandı. 2015 yılının başına kadar hazır hale getirilecek tesis Çanakkale’nin en önemli işletmeleri arasında yerini almış olacak.
 
 
Çilci Tavukhane Projesi
Biga’nın Aziziye Köyü’ne yapılacak olan yatırım, dönemde 20.000 tavuk yetiştirme kapasitesine sahip olacak. Yaklaşık 700 bin lira tutarındaki proje, geçtiğimiz günlerde onaylanarak hibe sözleşmesi imzalandı. Sözleşme töreninde konuşan başvuru sahibi Hasan Çilci; projesinin onaylanmasından duyduğu mutluluğu anlatırken, gelecekte TKDK’ya sunacağı projeler için şimdiden hazırlık yaptığını ifade etti. TKDK, bir yandan verdiği hibe destekleri ile ilin gelişimine katkı sağlarken, diğer yandan girişimcilere hayallerini kurdukları tesislerin kapılarını açmalarına yardımcı oluyor.
Paylaş