Terzioğlu Vakfı’nda neler oluyor-2
Çanakkale`de amacı; “dar gelirli, başarılı, gençlerine, çocuklarına, dul ve yetimlerinin eğitim ve sağlık alanlarında ihtiyaçlarını karşılamak” temel ilkesi üzerine belirlenen, bunların dışında da bugüne kadar Çanakkale Belediyesine yeşil alan, Çanakkale Valiliği başta olmak üzere bağlı bir çok resmi kuruma da tıpkı bir arsa ofisi gibi hizmet verdiği iddia edilen Hüseyin Akif Terzioğlu Şefkat Yuvası Vakfı`nda neler olduğu merak ediliyor?
Vakıfın işleyişi ve yönetim zafiyeti ile ilgili çeşitli iddialar kent kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor. Vakfın uzun yıllar muhasebesini yapan isimden şirket defterleri alınıp başka bir isme verildiği, eski muhasebecinin bu konuda Vali Ahmet Çınar’a özel bir mektup yazdığı ileri sürülürken, bu mektupta neler yer aldığı da merak ediliyor.
Vakfın son yıllarda kara kutusu olarak bilinen bazı isimlerin yönetimde değil fakat dışarıda yakın çevresi ile bazı olayları paylaştığı, bu söylentilerin ardından da görevlendirilen Vali Yardımcılarının görevi kabul etmediği iddia edilirken, eski Vakıf Başkanı Dede Musa Baştürk’ün hala Vakfın bünyesinde kurulan şirkete başkanlık yaptığı ve şirketi şimdi görev yapmakta olduğu Adıyaman iline bağlı Kahta ilçesinden yönettiği belirtiliyor. Bazı isimlerin de vakfı kendi çıkarları doğrultusunda nüfuz niteliğinde kullanarak menfaat sağladığı ileri sürüldü.
Vakfın arazisi üzerine yapılan Çanakkale’nin ilk özel hastanesi olan binanın son yıllarda öğrenci yurdu olarak kullanıldığı, Bakanlık yetkililerinin bu binada depreme dayanaklı olmadığı yönünde rapor verdiği, buna karşın vakıf yönetiminin gereğini yerine getirmeden çürüklüğü raporlarla tespit edilmiş olmasına karşın öğrencilerin barındırılmaya devam ettirilmesine göz yumduğu öğrenildi.