Teröre siyah kurdeleli tepki

Çanakkale son iki ayda üçüncü şehidini toprağa verdi. Hakkari Şemdinli’de şehit düşen Uzman Çavuş Yasin Bayraktar Çan Çarşı Camiinde kılınan cenaze namazının ardından ilçe kabristanlığında defnedildi. Bu arada ardı ardına gelen şehit haberleri de Çanakkale’de ilginç bir duyarlılıkla protesto edildi. Çanakkale’de şehir içi taşımacılığı yapan Halk Otobüsleri, araçlarının önüne astıkları siyah kurdeleler astılar.

761
Vali Güngör Azim Tuna mesaj yayınladı
Vali Güngör Azim Tuna, Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada Çan ilçesi doğumlu Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar`ın şehit olmasıyla ilgili olarak ``Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar, diğer bütün şehit evlatlarımız gibi aziz vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını vererek şehit olmuştur`` dedi. Vali Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Bayraktar`ın şehit olduğu haberiyle büyük bir üzüntü duyduğunu bildirdi.
 
Baba ocağına ateş düştü
Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Yasin Bayraktar`ın Çan ilçesindeki evinde büyük üzüntü var.
 
Bayraktar`ın Atatürk Mahallesi Barış Caddesi`ndeki evine gelen askeri yetkililer, şehit haberini baba Mustafa ve anne Hülya Bayraktar`a bildirdi. Haberi alan Mustafa ve Hülya Bayraktar gözyaşlarına hakim olamadı. Bu sırada, ambulansın konuşlandırıldığı eve Türk bayrağı asıldı. Öte yandan, eve gelen Kaymakam Hasan Gözen de aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit uzman çavuş Bayraktar`ın, evli olduğu öğrenildi.
 
Tuna’dan taziye mesajı
Vali Güngör Azim Tuna, Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada Çan ilçesi doğumlu Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar`ın şehit olmasıyla ilgili olarak, ``Piyade Uzman Çavuş Yasin Bayraktar, diğer bütün şehit evlatlarımız gibi aziz vatanımızın birliği ve bütünlüğü uğruna canını vererek şehit olmuştur`` dedi.
 
Vali Tuna, yaptığı yazılı açıklamada, Bayraktar`ın şehit olduğu haberiyle büyük bir üzüntü duyduğunu bildirdi. Piyade Uzman Çavuş Bayraktar`ın, diğer bütün ``şehit evlatlar`` gibi aziz vatanın birliği ve bütünlüğü uğruna canını vererek şehit olduğunu dile getiren Tuna, şunları kaydetti: “Bölücü terör eylemi sonucunda hayatını kaybederek şehitlik mertebesine ulaşan, Bayraktar`ın ailesinin acılarını en kalbi duygularla paylaşıyorum. Şehit olan Çanlı kahraman askerimiz Yasin Bayraktar, milletimizin gönlünde saygın bir yer edinmiştir. Milletimiz şehitlik mertebesine ulaşan kahramanımızı hiçbir zaman unutmayacaktır. Milletimizin yüreğine birer kor gibi düşen acı haberler umuyoruz ki bir an önce son bulur, zira bu milleti bölmek isteyen şer odakları hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Aziz şehitlerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine ve halkımıza sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun.”
 
Otobüslere siyah kurdele asıldı
Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, teröre tepki gösterdi. Çanakkale Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Hakkari`nin Şemdinli ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan uzman çavuş Yasin Bayraktar ve diğer şehitler için tepkisini otobüslere siyah kurdele asarak gösterdi. Yaşanan terör olaylarının kınayan şoförler, şehit olan uzman çavuş Yasin Bayraktar’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı dilediler.
Paylaş