havadurum

Tepkiler sürüyor

Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi ve Çanakkale Veli-Der Şubesi, Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü Seçil Açar Güçlü'nün mobbing iddialarına dair basın açıklamasında bulundu. Konuya dair açıklama yapan Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi; "Öğretmenleri bezdirip bıktırıp bir şekilde sindirmeye çalışıyor" diye belirtirken, Çanakkale Veli-Der Şubesi, velilerin artık okula çekinerek gittiklerini belirtti.

497

Ticaret Borsası İlkokulu`dan Müdür olan Seçil Açar Güçlü`nün öğretmenler üzerinde uyguladığı mobbing iddiaları çığ gibi büyümeye devam ediyor. Konuya ilişkin bir tepki de Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi ve Çanakkale Veli-Der Şubesi`nden geldi. Mobbing iddialarına ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi; "Bir eğitim yöneticisi hakkaniyetli durmak zorunda olduğu gibi etik kurallara da uymak zorundadır" diye belirtti.. Veli-Der Şubesi de mobbing iddialarını destekleyerek; "Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu velileri olarak uzun süredir okulumuz ile ilgili yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde dile getirilen birçok şikayet ve sorunu bizlerde yaşayıp şahit olmaktayız" sözlerine yer verdi.

Çanakkale Eğitim-Sen; "Sorunlar çözülmüyor tam tersine artıyor"
Ticaret Borsası İlkokulu Müdürü olarak görev yapan Seçil Açar Güçlü`nün, okul içerisinde öğretmen ve çalışanlara uyguladığı mobbing iddialarına ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Eğitim-Sen Şubesi; "Mevzuat gereği ve kamu ahlakı açısından yöneticilerin astlarına hakkaniyet ve eşitlik içinde davranması ve yöneticilik yetkisini mevzuatta belirtilen esaslar içinde kullanması gerekir. Yöneticiler astlarına kanunlara aykırı emir veremez. Aynı zamanda bir eğitim yöneticisi hakkaniyetli durmak zorunda olduğu gibi etik kurallara da uymak zorundadır. Ticaret Borsası İlkokulunda sorunlar çözülmüyor tam tersine artıyor" ifadelerine yer verdi.

"Hıncını üyelerimizden çıkarıyor"
Dört senedir devam eden mobbinge dair çok defa basında bu problemi dile getirdiklerini belirtilen Eğitim-Sen; "Dört yıldan beri Ticaret Borsası İlkokulu müdürü Seçil Açar Cesur`un öğretmen ve çalışanlarına kötü davranması konusunu çok defa basında dile getirmemize rağmen değişen bir şey olmuyor. Sendikalar olarak üyelerimizin sorunlarını dile getirmek için yaptığımız birçok basın açıklamasından sonra okul müdürü üyelerimize baskılarını daha çok arttırmıştır. Bizim şikayetlerimizden sonra hıncını üyelerimizden çıkarıp, mesnetsiz suçlamalarda bulunarak soruşturma açtırıyor. Öğretmenler toplantıda güldüler, bağırarak konuştular, yanımdan geçerken kaş göz işareti yaptılar, okul aile birliği seçiminde müdürün istemediği kişileri alkışladılar, BİP yazışmalarında iğneleyici yazı yazdılar gibi soruşturma konusu bile olmayacak komik ve saçma iddialarda bulunmuş ve soruşturma açılması için uğraşmıştır. Kurul toplantılarında yanındaki ile toplantı gündemi hakkında konuşan öğretmeni 30 kişi içinde azarlayıp "konuşma, bu toplantıyı ben mi yönetiyorum sen mi? diyerek rencide ediyor. Saatlerce süren toplantıda bir an gülen birine" ne gülüyorsun? diyerek toplantıların bile çok gergin olmasına sebep oluyor. Farklı sendika üyesi çok sayıda istemediği öğretmene selam bile vermiyor. Küsüyor. Okuldan ayrılmaları ya da emekli olmaları için saçma suçlamalarla, psikolojik baskıda bulunuyor. Öğretmenleri bezdirip bıktırıp bir şekilde sindirmeye çalışıyor" sözlerini kullandı.

"Geri adım atmayacağız"
Eğitim emekçilerinin her zaman yanlarında durduklarını, bu sorunun üstünün kapatmasına izin vermeyeceklerini belirten Eğitim-Sen; "Müdür sorun çözer ama bu müdür sorun çıkarıyor. Öğretmenlerin bir asker gibi karşısında durmasını bekliyor. Emirler yağdırarak iş yaptırıp itiraz istemiyor. İtiraz eden veya hakkını savunanları hedef belirleyip onlarla uğraşıyor. Yetkisini kişisel egoları için kullanıyor. Geçmişe dönük yaşadığı her itirazı biriktirip kişilerin aleyhine kullanıyor. Kin güdüyor. Müdür kin gitmez sorun çıkarmaz, sorun çözer. Siyasi nüfuzunu ve çevresini kullanarak bana bir şey olmaz anlayışıyla hareket etmek okulu kendi çiftliği gibi kullanıyor. Soruyoruz! Öğretmen düşmanı, iş bilmez, makamını kötüye kullanan Ticaret Borsası Müdürü Seçil Açar Cesur`u kim, neden koruyor? Eğitim emekçilerinin yaşadığı sorunları gündeme getirmekten geri adım atmayacağımızı belirtir, yetkilileri hakkaniyetli biçimde davranmaya ve bu konuda sorun çıkaran okul müdürü hakkında gereğini yapmaya davet ediyoruz" diye belirtti.

Çanakkale Veli-Der; "Sorunlara yetkililerce hiçbir çözüm bulunmadı"
Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu velileri olarak konuya ilişkin açıklamada bulunan Çanakkale Veli-Der Şubesi uzun süredir yazılı ve görsel basında çıkan haberlerde dile getirilen birçok şikayet ve sorunları yaşayıp, şahit olduklarını dile getirerek; "Biz velilerin yaşanmakta olduğu sorunlara yetkililerce hiçbir çözüm bulunmadığı gibi, aksine sorunlar artarak devam etmektedir" sözlerini kullandı.

"Velilere sürekli kaba ve rencide edici davranmaktadır"
Sorunlarına acil olarak çözüm bulunması amacıyla burada olduklarını dile getiren Veli-Der, velilerin dile getirdikleri şikayet ve sorunlara değinerek; "Okul müdürü, okul ve öğrenciler ile ilgilenmiyor. Bilgi almaya gelen veliler çeşitli sebeplerle okul müdürünün odasından kovuluyor. En son 02 haziran 2023 tarihinde yaralanan bir çocuğumuzun velisi okul müdürünün odasından kovulmuştur. Okul müdürü, biz velilere sürekli kaba ve rencide edici davranmaktadır. Okul müdürünün kaba ve rencide edici davranışları, sadece bizim okul ve velilerimize mahsus bir durum olmayıp, daha önce görev yaptığı tüm okullarda da aynı davranışları sergilediği tarafımızca bilinmektedir" diye belirtti.

"Çocuklarımız sık sık ciddi şekilde yaralanıyor"
Velilerin birçok kez dile getirmesine rağmen, hiçbir sorunun çözülmediğini ifade eden Veli-Der; Velilerce defalarca dile getirilmesine rağmen; Okul bahçesinde oynayan çocuklarımızın yaralanmalarına sebebiyet verecek birçok tehlikeli engeller güvenli hale getirilmiyor. Önlem alınmadığı için de çocuklarımız sık sık ciddi şekilde yaralanıyor. Okul ihtiyaçları okul aile birliği bütçesinin elverdiği ölçüde okul aile birliği tarafından karşılanıyor. Okul aile birliği bütçesinin elvermediği durumlarda sınıfların temizlik malzemeleri, kırtasiye malzemeleri, öğrenci dolap ücretleri v.b. giderler velilerce karşılanıyor. Sınıflar veliler tarafından temizleniyor. Okul binası ve bahçesi bakımsız. Okul bina temizliğine gerekli özen gösterilmiyor ve hijyenik şartlar sağlanmıyor. Çocuklar tuvalet çeşmelerinden su içiyor. Çocuklarımız hijyenik olmayan şartlarda eğitim almaya layık görülüyor" sözlerini kullandı.

Birçok kuruma şikayet ve talepte bulundukları halde, yeterli olarak geri dönüşüm sağlan-madığını belirten Veli- Der; "Yaşamakta olduğumuz sorunları farklı zamanlarda bizler adına okul aile birliği üyeleri ve birçok velimiz; Cimer, Milli Eğitim Bakanlığı, Çanakkale Valiliği ve Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdiler. Ancak aradan çok uzun zaman geçmesine rağmen yaşanılan sorunların çok azı çözüme kavuşmuş, büyük bir kısmı ise çözülmediği gibi artarak devam etmektedir. Böyle güzide bir okulun adının, başarılardan çok okul müdürünün velilere ve okul aile birliğine yaşattığı sorunlar ve davranışlar ile gündem olması bizleri ve çocuklarımızı çok ama çok rahatsız etmektedir. Çocuklarımıza huzurlu ve verimli bir eğitim/öğretim ortamının sağlanmasını arzu etmekteyiz. Bu nedenle; Şikayetlere konu olan olay/olguların araştırılmasını, sorumlular hakkında kanuni işlem yapılmasını, okulumuzda yaşanan sorunların acilen çözüme kavuşturulmasını, sorunlarımıza çözüm bulunmadığı takdirde ilişkili tüm kurum ve kuruluşlarda sıkıntılarımızı dile getireceğimizin bilinmesini istiyoruz" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)

Paylaş