havadurum

Tektaş yerine cep telefonu, ya da kamera

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hediye alma konseptinin de değiştiğini belirten kuyumcular tektaşın yerine cep telefonu, laptop ve ev aletlerinin satıldığını belirtti.

1082
Kapitalist sistem karşıtlarının eleştirisine uğrasa da uzun yıllardır her 14 Şubat Sevgililer Günü’nde içten içe sevgilisinden veya eşinden romantik bir akşam yemeği eşliğinde çiçek, çikolata, tektaş, ya da o güne özel hediye bekleyen sevgililer teknoloji çağında alternatif hediyeler geliştirmeye başladı.
Hediye olarak cep telefonu, tablet bilgisayar, İphone ya da kılıfı, kamera, ya da fotoğraf makinası gibi seçeneklerin ilk olarak akla gelmeye başladığı çağımızda bu yaklaşım 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yüzde 60’a varan indirim uygulayan ve çeşitli kampanyalar düzenleyen kuyumcuları da etkiledi. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgilisini ve eşini mutlu etmek isteyen çiftlerin önceki yıllardaki kadar altın, tektaş ve takılara ilgi göstermediğini belirten ve umduklarını bulamayan kuyumcular son yıllarda altının yerini cep telefonu, laptop, elektronik ev eşyalarının aldığını söylediler.
 
 
Sedat Algönül
Kuyumcular maalesef 14 Şubat Sevgililer Günü’nde umdukları satış oranını yakalayamadı. Bu yıl Sevgililer Günü’nde altın ve değerli hediyeler yerine çiçek, beyaz eşya, elektronik ev aletleri ve cep telefonu gibi teknolojik ürünler tercih edildi.
 
 
Gökhan İlçil
Satışlar 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle bir miktar hareketlendi diyebiliriz. Özellikle uzun zamandır kuyumcuların çeşitli kampanyalar düzenleyerek, büyük umutlarla bekledikleri Sevgililer Günü’nde kolye, tektaş ve pırlanta satılsa da önceki yıllara oranla yine de durgunluk gözden kaçmadı.
Paylaş