TED'in 46'ncı meşalesi Çanakkale'de yanacak

615

Türk Eğitim Derneği (TED) 95 yıllık deneyim ile 46`ıncı okulunu Çanakkale`de açıyor. Önümüzdeki dönemde eğitim-öğretim hayatına başlayacak olan TED Çanakkale Koleji Kurucusu Erdal Akarsu, "Öğrencilerimizin ülkemiz için doğru bakış açısına sahip, farkındalık yaratma becerisi olan, sorumluluk bilinci ile ülke sorunlarımıza karşı duyarlı ve çözüm üretebilme yeteneklerine sahip bireyler olmasını hedefliyoruz" sözlerine yer verdi.

"Çanakkale meşalesini yakıyoruz"
Akarsu, Türk Eğitim Derneği`nin 95 yıllık tecrübeyle öğrencilere eğitim hizmeti verdiğini belirterek, "Türk Eğitim Derneği`nin 95 yıllık deneyimiyle Çanakkale Meşalesini nihayet bugün yakıyoruz. Hepinizin huzurunda bugünlerin yaşanabilmesini sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ü saygı ve minnetle anıyorum. Köklü geçmişiyle Türkiye`de bir güneş gibi yükselen Türk Eğitim Derneği nihayet eğitim alanındaki tecrübelerini Çanakkalemizle buluşturarak 46. Okulunu Çanakkalemizde açıyor. Kuruluş amacını, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitime erişimi bulunmayan çocuklara destek olmak, Türk eğitim politikalarına yön vermek ve eğitim anlayışını dünya standartlarına çıkarmak olarak niteleyen TED`in, en büyük hedeflerinden biri de varlık gösterdiği her ilin eğitim kalitesini yükseltmektir. Tam da bu amaçla TED güvencesi ile Çanakkalemizi eğitimde çok daha ileriye taşıyacak bir birlikteliğe imza attık" dedi.
"Tüm imkanlara sahip olacak"
Akarsu öğrencilerin teknolojide yüksek standartlarla eğitim alacağını ifade ederek, "2023-2024 eğitim öğretim yılında hizmete başlayacak olan TED Çanakkale Koleji tamamen teknolojik donanımlı, yüksek standartlarla projelendirilerek hayata geçirilen kampüsü ile okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve devamında lise düzeyinde eğitimde lider kadrosu ile hizmetinizde olacaktır. Sahip olduğu kampüs olanakları ile TED Çanakkale Koleji çocuklarımızın sosyal, kültürel, sanat, spor ve inovasyon alanında ihtiyaç duyulan tüm imkanlara sahip olacakları bir eğitim kurumu olacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
"Çocuklarımız, TED birikimi ile donatılacak"
Akarsu eğitim kurumu olarak önceliklerinin çözüm üretebilen ve doğru bakış açısına sahip öğrenciler yetiştirmek olduğunu, "TED Çanakkale Koleji`nde yetişecek olan çocuklarımız; Türk Eğitim Derneği`nin birikimi ile donatılacaktır. Öğrencilerimizin ülkemiz için doğru bakış açısına sahip, farkındalık yaratma becerisi olan, sorumluluk bilinci ile ülke sorunlarımıza karşı duyarlı ve çözüm üretebilme yeteneklerine sahip bireyler olmasını hedefliyoruz" sözleriyle anlattı. 
"Çocuklarımıza ömür boyu başarı yolunu açacağız"
Akarsu, TED Çanakkale Koleji`nin kente ve öğrencilere büyük başarı getireceğini dile getirerek, "TED Çanakkale Koleji sadece sahip olacağı donanımlı eğitim kampüsü ile değil aynı zamanda uygulayacağı eğitim programları ile de öğrencilerimizin kişisel beceri, yabancı dil, görsel anlatım, hızlı okuma, teknoloji kullanımı gibi alanlarda en üst düzeyde gelişmelerini sağlayacaktır. Uygulanan eğitim programları ile çocuklarımıza ömür boyu başarı yolunu açacağımız bilinmelidir. Genel olarak Türk Eğitim Derneği`nin başlıca misyon ve vizyon değerleri ile Çanakkale`de özel eğitimde 1 numaraya yerleşecek olan TED Çanakkale Koleji`nin şehrimize hayırlı olmasını dilerim. Bu vesile ile bugünlere ulaşmamıza büyük katkıları olan Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş`a, Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan`a ve Kepez Belediye Başkanımız Sayın Birol Arslan`a şükranlarımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca huzurlarınızda Sayın Genel Başkanımız Selçuk Pehlivanoğlu ve TED Genel Merkez yöneticilerimize Türk Eğitim Derneği`ni Çanakkale ile buluşturdukları için sonsuz teşekkür ederim. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür eder iyi günler dilerim" dedi.
(Yusuf Sonkurt - Duygu Yılmaz)
Paylaş