havadurum

Taşlıova’dan Tekin’e ziyaret...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yılı kutlama programları kapsamında 90. Yıl Gösteri Merkezi’nde “Aşıkların Dilinden Çanakkale” dinletisinde sahne alan Aşık Şeref Taşlıova, İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

205
Vali Güngör Azim Tuna ile il protokolünün de izlediği ve Aşık Nuri Çırağı, Aşık Kul Nuri, Aşık Mürsel Sinan ile Aşık Mustafa Aydın’ın birbirinden güzel türküleri seslendirirken şehitler diyarı Çanakkale için de şiir okuduğu “Aşıkların Dilinden Çanakkale” dinletisine verdikleri maddi ve manevi katkı nedeniyle İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin’i makamında ziyaret ederek teşekkür eden UNESCO Yaşayan İnsanlar Hazinesi Onursal Bilim Doktoru Aşık Şeref Taşlıova, 2015 yılının Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı olması nedeniyle büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.
 
“Çanakkale, dünya çapında çok önemli bir yere sahip” diyen Aşık Taşlıova; “Yurtdışında çalışan işçilerimiz ve vatandaşlarımız Çanakkale’yi ziyaret etme arzusundalar. Bunu her yurtdışı çıkışımda görmekteyim. Ayrıca 2015 yılı Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yılı. 2015 yılındaki bu törenlere 100 Devlet Büyüğüyle 100 aşığın da davet edilmesiyle törenlerin taçlandırılması gerektiğine inanıyorum. Bu şekildeki bir kutlamayla törenlerin 100 kat daha büyüyerek kutlanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
Vali Güngör Azim Tuna ile il protokolüne de “Aşıkların Dilinden Çanakkale” dinletisine verdikleri maddi ve manevi katkı nedeniyle teşekkürlerini ileten Taşlıova, 100. yılında Çanakkale Destanları’nın da tam manasıyla ortaya çıkarılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Paylaş